Problem z kołami rorządu DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem gdyż składam składam głowice na nowych wałkach rozrządu i nie wiem które koło tak naprawdę jest od wałka ssącego a które jest od wałka wydechowego. Z moich starych oznaczeń wynika zupełnie coś innego niż od znaków które robiła firma oraz porównaniem z fotkami które mi przysłał znajomy. Oto fotka owych kół .Dzięki z góry

Cytat:
2008-05-03 18:47:57, Barti125pGRT pisze:
Mam problem gdyż składam składam głowice na nowych wałkach rozrządu i nie wiem które koło tak naprawdę jest od wałka ssącego a które jest od wałka wydechowego. Z moich starych oznaczeń wynika zupełnie coś innego niż od znaków które robiła firma oraz porównaniem z fotkami które mi przysłał znajomy. Oto fotka owych kół .Dzięki z góry

sprawdze jak będe w domu (w niedziele) ,ale chyba masz dobrze opisane "in" i "ex"

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Kolo walka posredniego jest takie samo jak wydech -porównaj kola -jedno inne od dwoch pozostalych to kolo walka ssacego

wszystko fajnie i na temat ale koło wałka pośredniego mam z argenty to takie z dużymi dziurami .No a co do mara to ten in i ex to ja im powiedziałem ze tak jest wcześniej było na odwrót sa tam jeszcze ślady różowego markera. Wole sie upewnic na 1 mln % niż znów dawać główkę do roboty z powodu pogiętych zaworów

koła zakładasz tak jak są na fotce.
są odwrotnie oznakowane.