| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr0126 vectra b kombi Bełchatów | 2006-01-26 07:52:45 witam
mam podobna sprawe, jak wlacze ogrzewanie i nawiew na maxa to leci lekko cieple wrecz chlodne powietrze, jeszcze ni edoszlem co jest grane. pozdro |
profil-usunięty | 2006-01-26 09:04:10 Może gdzieś łapie ci lewe powietrze? Zauważyłeś skoki temp na wskaźniku? Czasem gdzieś na chłodnicy, albo na złączkach jest mały przeciek. |
Wlodekpoznan opel omega kombi B ... poznań | 2006-01-28 20:49:34 miałem omege A a własciwie jeszcze mam tylko jezdzi u mnie w firmie i zawsze miała kłopoty zima z dogrzewaniem smieszny ale sprawdzony sposób to zasłonic kartonem połowe chłodnicy szybciej sie dogrzewa i ogrzewanie jej nie wychładza
2 sprawdz pompe wody jak sie zaciera łozysko to niema siły przepompowac całego obiegu i z tad tez moze sie brac niedogrzewanie wewnatrz (tez tak miałem a po wymianie pompy nie idzie usiedziec ) |
Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2006-01-29 18:57:17 jakie są objawy zacierającej się pompy?? |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2006-01-31 08:34:33 u mnie jest to samo - nowa pompa zawor zostal zredukowany jedynie co nagrzewnica nie jest nowa ale drozna napewno - jak widac nagminna usterka a ze auto duze to przy tych mrozach wychladza sie blyskawicznie wiec ogrzewanie musi miec jakas przyzwoita sprawnosc |
Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2006-02-02 22:00:27 Cześć wszystkim.
Mam problem, a mianowicie czy da się jakoś przedmuchać nagrzewnicę bez wyciągania jej. Sprawdzałem i jeden przewód jest gorący a drugi ledwo ciepły (dodam że podczas tych mrozów przestało grzać) próbowałem rozgrzałem bestię aż wentylator się zaczął załączać i nic lekko ciepło dmucha. Gazowałem prawie do zamknięcia prędkościomierza myśląc że może jakoś przedmucha ale nic. Może macie jakieś metody? Dzięki pozdro |
rw12 MV6 lodz | 2006-02-04 20:01:08 cholera, mam tak samo.
slabo grzeje. pompa wody ok, termostat ok, ubytkow plynu nie ma, nie wiem jak nagrzewnica. nie mam za bardzo ochoty wyciagac nagrzewnice (bo to trzeba cala polke rozebrac) wiec czekam do wiosny .
czy np. zapchany filtr kabiny moze miec na to wplyw ... ? |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-02-04 21:13:16 1. Nie trzeba wyciagać pompy potrzebny jest dostęp tylko do przewodów połączonych z nagrzewnicą. W jakimś poście bylo to dokładnie opisane jak nie w LOBie to szukajcie w OKP.
2. Jak macie wycieki to widać, to po stanie płynu w zbiorniku wyrównawczym. Powinien sie obniżać. 3. Czy macie gaz. Ważne jest w którym miejscu i w jaki sposób są podłączone przewody do parownika. Pomaga wstawienie zwężki na przewodzie łączącym układ chłodzenia z parownikiem. Parownik łączony jest zazwyczaj równolegle przed nagrzewnicą i płyn gorący może nie docierać do do nagrzewnicy. |