Komputer pokładowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich Pytanie do doświadczonych użytkowników -w moim modelu ( ? ) brak komputera pokładowego 98r X20SE carawan czy to typowe iczy można go dołożyć i za ile pozdrawiam.

No właśnie,

I ja się dołączam do posta. Mam ładny zegarek a chciałbym założyć komputer pokładowy. Ktoś podpowie jakie są mozliwości w omedze A ? Czy zalezy to od modelu silnika itp ?

Witam!

zobacz tu

Dzięki lux11

Ten artykuł jest do Omegi A czy do Vectry ? Czy to nie ma znaczenia ?

Witam,

Ten opis jest niestety do Vectry A, co ma znaczenie.

Wg mnie (głowy nie dam) w Omedze B wystarczy zamontować wyświetlacz MID oraz przełącznik wycieraczek z przyciskami sterowania funkcjami komputera. Pozwoli to uzyskać dane dot. spalania, dystansu itd. Niestety wszystkie inne funkcje bedą wymagały zainstalowania czujników (poziomu oleju, zużycia klocków itd.) a może nawet dosztukowania instalacji elektrycznej. Brak prawidłowych sygnałów z tych czujników będzie powodowało konieczność każdorazowego kasowania błędów (CHECK) po uruchomieniu silnika.

Pozdrawiam,
Jacek

Witam ponownie i dzięki za info. , niewiedziałem że to takie skomplikowane ale może gdy się ociepli to pogrzebe w autku,i jeszcze jedno pytanie - gdzie szukać jak odcyfrować numery nadwozia , bo te co znalazłem ok. 2 tyg. temu są niepełne.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Witam ponownie i dzięki za info. , niewiedziałem że to takie skomplikowane ale może gdy się ociepli to pogrzebe w autku,i jeszcze jedno pytanie - gdzie szukać jak odcyfrować numery nadwozia , bo te co znalazłem ok. 2 tyg. temu są niepełne.

Przepraszam za te dodatkowe posty ale niewiem czemu ich tyle wyskoczyło.
Mam jeszcze jedno pytanie o silnik X20SE co to za model i inne np. kupiłem omę 98r. z tym silnikiem a znalazłem , że wsadzali go do 94- 97 rocznika?