| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gallus Omega B 2,5TDS Koszalin | 2004-01-06 08:13:57 od jakiegoś czasu pojawił się problem z zapalaniem Omegi gdy w zbiorniku jest mniej paliwa niż ok. 20 litrów??????? wskaźnik działa poprawnie tam naprawdę jest 20 litrów a zachowuje sie jak gdyby nie było paliwa dopiero długie i to bardzo kręcenie uruchamia silnik i juz chodzi choć raz zadżyło się że stawał trzeba było trochę poczekać i chodzil dalej ale co to za jazda. Walczył ktoś z ty z pozytywnym skutkiem??? słyszałem kiedyś że to się juz komus zdażyło. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-01-06 13:08:06 Woda w baku ??????? |
Gallus Omega B 2,5TDS Koszalin | 2004-01-06 17:52:40 Co do palenia na ciepło to przeważnie wina pompy pwtryskowej a dokładnie jej końcówki - rozdzielacza jak jest ciepła to nie trzyma ciśnienia, można to sprawdzić chłodząc przy ciepłym silniku samą pompę jak po zlaniu wodą (tylko pompy bo silnik by tego nie przeżył) jest Ok to to daje się to podobno regenerować. Pomaga w znacznym stopniu dobry akumulatora jak szybko kręci to efekt jest lepszy, pomaga też wciśnięcie gazu do dechy przy odpalaniu, a z kumplem sprawdzaliśmy że u niego pomaga np. zapalenie świateł i zgaszenie w trakcie kręcenia, wiem że to wygląda jak zaklęcie z stylu splunij przez lewe ramię ale faktycznie miało to jakiś wpływ , może to coś z prądem i pobudzaniem akumulatora - nie wiem. |
Gallus Omega B 2,5TDS Koszalin | 2004-02-13 23:00:36 czy po dolaniu czegoś - komuś pomogło wykmowanie zbiornika mi sie nie uśmiecha - i dzieki za podro od Folit - mijamy się czasem na mieście - warto kiedyś pogadać - będę mrugał - nara |
Gallus Omega B 2,5TDS Koszalin | 2004-02-14 20:42:23 pompę wyjmowałem, bo myslałem że to ona wariujeale czy tak uda mi sie odessać wszystko ze zbiornika? |
folit Omega B Koszalin | 2004-02-17 10:08:28 Kitas ma rację.Nie ma żadnej innej możliwości spuszczenia ze zbiornika paliwa .Nawet po zdjęciu zbiornika bardzo ciężko wyczyścić go do sucha. |
jumpy Opel Vectra GT Brzeziny/Bydgoszcz | 2004-02-17 17:40:17 Mam pytanie czym się różni silnik 2,5 TDS produkowany do roku 96 i po tym roku.
Jeśli mogę prosić o priva bogdanski@wp.pl vectraklub.pl |
krzych1975 omega 2,5td Płock | 2005-02-04 00:43:39 Miałem ten problem z odpalaniem przy małej ilości paliwa. Wymieniłem pompkę w zbiorniku i wszystko ok. Okazało się, że stara dawała za małe ciśnienie i jak było mało paliwa to nie miała siły przepchnąć paliwa. |