Jaki gaz do RS"a zalozyc i jaki olej wlac??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gaz bede zakladal dopiero jak sprzedam czarnego,ale wiedziec mozna juz co polecacie do tego silnika - a swoja droga to wiem ,ze to cos okropnego zakladac gaz do takiego silniczka,ale ceny paliw sa okropne.
I jaki olej moge mu wlac.Nie mam pojecia jaki byl poprzedni a przebieg na zegarze 43tys.Tak mysle nad 15w40 ,ze bedzie najbezpieczniej.

Jezeli bedziesz mial na to kase, to wtrysk, ale jezeli nie.... to II generacja (czyli z kompem) wystarczy. Podpytaj sie wlascicieli RSow jakiej srednicy maja miksery, zeby Ci zbyt malego nie zalozyli.

Co do oleju, ja bym wlal polsyntetyk Mobil1.

ja tez bym lal polsyntetyk 10w40 np a gaz obowiazkowo II generacja dobrze zrobiona

ps dzis bylem ze swoim na regulacji - przy okazji wymienilem filterek powietrza i autko znacznie odzylo

Jesli nie przeszkadza ci spadek mocy o jakies 20-30KM, masz zdrowe kable wn, swiece i cewki (a koszt cewek i kabli to ~600zl) to montuj II generacje. Jesli nie chcesz tracic mocy i nie chcesz ciagle dlubac przy gazie/silniku montuj IV generacje (tutaj co do cewek i kabli raczej takich wymagan nie ma). II generacja to ok 1800-2500zl, IV to ok 3500-5000zl.

A jesli jezdzil na 15w 40??? Sam nie wiem,chyba gorszy moze mniej zaszkodzic jak lepszy??
Stracic 30 KM to troche duzo jakby 15 to ujdzie.A te wtryski to co polecacie i jakie ceny??

nie zakładaj gazu do Rs_-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! a jeśli już to czwartą generacje ale wtedy będziesz musiał robic monogo km, żeby to było opłacalne ale jeszcze raz ponawiam apel nie wstawiaj gazu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie zakładaj gazu do Rs_-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! a jeśli już to czwartą generacje ale wtedy będziesz musiał robic monogo km, żeby to było opłacalne ale jeszcze raz ponawiam apel nie wstawiaj gazu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesli byloby mnie stac jezdzic na benie to nawet by mi gaz przez mysl nie przelecial,ale ...
Czym sie rozni III gen od IV?? I ile to kosztuje ??

z tym spadkiem 30km to kolega chiba przesadzil. Mysle ze wlasnie 15 jest dobra liczba

Seba a ile Ty kilometorw robisz?? w sumie to na moje jak ktos nie robi powyzej 30kkm rocznie to wsadzanie gazu mija sie z celem;/ a jesli chodzi o rs to tylko wtrysk chcoaiz i tak bym nie zalozyl wolal bym mniej jezdzic niz gaz wsadzal;/ albo nie kupowal rs jak nie mam na jego zalewanie... ale Seba zobacz ze wsadzisz wtrysk to przewyzszysz prawie cene auta;/ aa wsadzisz 2 generacje to rozwalisz znowu pol auta;/

Cytat:
2005-01-05 23:48:29, Seba pisze:
Jesli byloby mnie stac jezdzic na benie to nawet by mi gaz przez mysl nie przelecial,ale ... Czym sie rozni III gen od IV?? I ile to kosztuje ??

III generacja to tak w zasadzie troche bardziej dopracowana II... Ma dwa registery i pajaka rozprowadzajacego gaz do dolotu mozliwie najblizej zaworow. W sumie to sie nie oplaca, lepiej dolozyc troche i miec IV.

rex - u mnie mniej wiecej o tyle spadla moc, wiec nie przesadzilem...

Moc u mnie spadała o 15 cuców w porównainu do benzyny i o 19 w porównaniu do danych katalogowych - 1.6 16v plastik

Też uważam że gaz do Rsa to zabujstwo, profanacja silnika. Seba nie rób tego!!!!!!!!!!! Rs wcale nie pali tak dużo, przy normalnej codzienne jeździe spali ci 10l, jak lekko będziesz szalał to max 15l. Ale nie zakładaj gazu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nic dobrego z tego nie wyniknie

... zanikm wrzucisz gaz to troche pojeżdzij ..... nie chce krakać ale jakby sie okazało że silniczek jest w kiepskiej formi to tylko byś kase w błoto wyrzucił .... co do przebiegi to raczej będziesz mial 143kkm .... lub nawet 243kkm .....

panowie nie przesadzjcie z tym gazem, że to taka profanacja, ostatnio widziałem jak gość do ML420 zakładał i co?..... tanio jeździ a jak ma dobrego gazownika , instalke II i dobry gaz będzie lał to będzie nieźle śmigał tym RSikiem to jest moje zdanie

Moim zdaniem nie ma dobrych instalacji gazowych, są tylko złe i jeszcze gorsze, taki co się psują i wybuchają co chwile i takie na których pojeździsz 2 miesiące bez awarii, ale to jest tylko kwesta czasu. Jeszcze nie spotkałem posiadacza LPG który by był w 100% zadowolony i by się coś nie piepszyło. Jak by to było takie dobre to koncerny montowały by to fabrycznie i nie groziło by to utratą gwarancji jak w większości firm.
Pozatym zakładanie gazu do mercedesa to jest głupota. To świadczy tylko o tym że koleś jest pozerem i kupił samochód którego nie jest w stanie utrzymać!!! bo nie stać go na paliwo. Znam ludzi którzy mają nowe ,dość drogie bryki jak mercede E, bme 7, 8 z silnikami 5 litrowymi i nawet nie chcą słyszeć o czymś takim jak gaz.
Ja jestem przeciwnikiem gazu!!!!!!!!! bez wzgledu na rodzaj to i tak to jest g***o!!!

Cytat:
2005-01-06 00:05:19, Bakster pisze:
Seba a ile Ty kilometorw robisz?? w sumie to na moje jak ktos nie robi powyzej 30kkm rocznie to wsadzanie gazu mija sie z celem;/ a jesli chodzi o rs to tylko wtrysk chcoaiz i tak bym nie zalozyl wolal bym mniej jezdzic niz gaz wsadzal;/ albo nie kupowal rs jak nie mam na jego zalewanie... ale Seba zobacz ze wsadzisz wtrysk to przewyzszysz prawie cene auta;/ aa wsadzisz 2 generacje to rozwalisz znowu pol auta;/

Baks tak sie sklada ,ze wlasnie takie przebiegi robie i naprawde wolalbym bez gazu jezdzic ,ale ewentualne samo zalozenie rozwaze jak zrobie nim choc pare tys km ,by miec pewnosc,ze auto jest ok.

A co z tym olejem?? Jaki wlac,nie zaszkodzi 10w JESLI CZASEM JEZDZIL NA 15w co jest prawdopodobne bo moj poprzednik zbytnio kasy nie mial skoro bank mu auto zabral i pod kanapa znalazlem informacje z ERY ,ze tel mu odlanczaja za nie placenie

Cytat:
2005-01-06 16:45:25, daz pisze:
bez wzgledu na rodzaj to i tak to jest g***o!!!

eeeeeeeeeetam, coś ty taki nastawiony na gaz, butla ci wybuchła czy co? nie rozumiem takiego toku myslenia, przeciez jak ktos jeździ RSem to wiadomo że codziennie nie bedzie się nim ścigał, wiec moze sobie tanio na gaziku jeździc, a jak ma kaprys cisnąć pedał przełacznik na PB i ogień

Cytat:
2005-01-06 21:49:43, lukas101 pisze:
eeeeeeeeeetam, coś ty taki nastawiony na gaz, butla ci wybuchła czy co? nie rozumiem takiego toku myslenia, przeciez jak ktos jeździ RSem to wiadomo że codziennie nie bedzie się nim ścigał, wiec moze sobie tanio na gaziku jeździc, a jak ma kaprys cisnąć pedał przełacznik na PB i ogień

Oj po tym przelaczeniu tez jest gorzej ,bo mikser jest zwezka i to nie to samo auto co przed zagazowaniem.
Poszukaj watku REX'a o hamowni - tam jest dowod na to.

prawda prawda Ale wiadomo, rs nie kosztuje 100tys zlotych a kolege kosztowal bardzo malo wiec czemu ma gazu nie zalozyc Ja mam np i problemow zero choicaz podobno to na mechanicznym ryzykowne. Skoro kupil samochod za 4500 tys to za tym idzie ze nie chce jezdzic drogo. To logiczne. Przynajmniej po mojemu. Ja rozumiem kupic sobie impreze i gaz montowac, fakt-przegiecie ale RSika??Toz to nie jest az taki rarytas (bez obrazy)