MotoNews.pl
4 WYSOKIE OBROTY OMEGA B (78985/0) - PT

WYSOKIE OBROTY OMEGA B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widziałem coś o smarowaniu linki ale może ktoś ma na to jakiś patent: Po dojechaniu np.do świateł przy nagrzanym silniku obroty stają na 1500, jak poczekam 1-2min to spadną ale nie wiem co może być tego przyczyną.Jeżeli ktoś to przerabiał to proszę o pomoc. Z góry Dzięki

Prędzej postawiłbym na zabrudzony lub uszkodzony silniczek krokowy lub na nieszczelność w kolektorze dolotowym(dostaje lewe powietrze) niż na linkę gazu aczkolwiek jej też nie można wykluczyć. Sprawdź wszystkie w/w przyczyny i życzę powodzenia.

Prędzej postawiłbym na zabrudzony lub uszkodzony silniczek krokowy lub na nieszczelność w kolektorze dolotowym(dostaje lewe powietrze) niż na linkę gazu aczkolwiek jej też nie można wykluczyć. Sprawdź wszystkie w/w przyczyny i życzę powodzenia.

Cytat:
Po dojechaniu np.do świateł przy nagrzanym silniku obroty stają na 1500

mam identyczny problem tylko obroty sie normuja po 6-8 sec. Mi tez pisali ze to silniczek krokowy ale nie mam czasu sie za niego zabrac i jezdze tak ze 2 miechy. Nawet juz kupilem uszczelke pod silniczek krokowy. Mam nadzieje ze to bedzie to.
pozdr

witam
mam ten sam problem
wyczyscilem silniczek krokowy i sie polepszylo ale nieznacznie dalej mam obroty na 1800 i spadaja po chwili na normalne
linke gazu sprawdze ale mam tez uszkodzony przeplywomierz powietrza po wybuchuto tez by nalezalo sprawdzic

przez przeplywomierz to raczej obroty sa niestabilne wachaja sie