Ahhhhhhh ten Rover

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAm klopocik z Roverem bo rano jak go poale na gazie to chodzi nie na wszystkich garach przez jakis czas swiece i przewody sprawdzalem i w nocy nie widac zeby pod maska byla dyskoteka kiedy chodzi na rozgrzanym silnku na wolnych obrotach nierowno chodzi (plywa)Ile powinien przecietny Roverek poleciec maxxxxxa Czy ma jakis wplyw na predkosc Katalizator (jak zprawdzic czy katalizator jest czy nie dlawi silnika bo i takie cos moze byc co nie??) Ile powinien spalic gazu przy mieszanym cyklu jezeli chodzi o osiagi to niesa najlepsze na 5 140kh to juz wysilek dla roverka i to tez jak nie przeciagnie go na 4 do 130kh to na5 ze 100 do 140 trzeba dlugo czekac i jeszcze jedna zecz do 4000 obr. silnik bardziej buczy jak idzi dopiero od 4000 w gore czuc taka moc 103 konnego silnika PROSZE O NIZWLOACZNA POMOC BO MNIE KREW ZALEWA KIEDY MNIE CINKOCIENKO WYPRZEDZA (900)

NO cóż nie napisałeś czy ten sam objaw występuje na benzynie.

Jeśli przewody kable WN i kopółka są OK to sprawdź kompresję. MOże gdzieś jest nieszczelność. U mnie auto zachowywało się podobnie jak miałem zgięty zawór.

Napisz jak najwięcej szczegułów to będzie nam łatwiej zdiagnozować usterkę.

To że do 4000 rover jedzie jak OHV a dopiero potem sie budzi to normalka.
w reklamie była Wypoczynkowa Turystyka Konna

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Lepsza jest Łudka BOLS .

Sorry za OT.

Wiecej szczegolow podam jak bedzie lepsza pogoda bo niema narazie warunkow jezdnych . A rano jak go pale to na ssaniu(benzyna)chodzi jakby na 3 garach. Dzieki za pomoc

Cytat:
2004-11-21 12:39:25, WDK_Soplica pisze:
A rano jak go pale to >>na ssaniu(benzyna)<

Ze przepraszam na czym ???????? To rover ma ssanie ?? Kurde, nie widzialem o tym....

Heh to chyba mało wiesz.
Kazdy poldek ma ssanie jedne zwykłe (linka) inne w automacie

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Nie prawda kazdy gaznikowiec ma ssanie reczne lub automatyczne natomiast samochody na wtrysku nie maja ssania, a to ze rano maja wieksze obroty to jest zpowodowane stanem mieszanki która ustala komputer jak jest silnik zimny to komp zwieksza mieszanke.

Sorki za te ssanie bo to jest tak ze to nie moj Rover tylo qmpla i staram sie tu napisac to co on mi powie i chyba cos niezrozumialem i napisalem ten blad sorki jeszcze raz. Mam prozibe napiszcie mi ile powinien pojechac ten Rover na maxa

Cytat:
2004-11-21 16:36:32, marcinator pisze:
Nie prawda kazdy gaznikowiec ma ssanie reczne lub automatyczne natomiast samochody na wtrysku nie maja ssania, a to ze rano maja wieksze obroty to jest zpowodowane stanem mieszanki która ustala komputer jak jest silnik zimny to komp zwieksza mieszanke.

Czyli tez maja ssanie - i wtrysk i gaznik zmienia sklad mieszanki na zimnym silniku

Cytat:
2004-11-21 21:41:58, road_runner pisze:
Czyli tez maja ssanie - i wtrysk i gaznik zmienia sklad mieszanki na zimnym silniku

Nie tylko skład mieszanki, dodatkowo otwiera przepustnice(bosch) lub zawór obejściowy(abimex). Co robi rover nie wiem, ale dużego wybory nie ma.

własnie mam przed soba ksiązke obsługi poloneza (w tym rowera):
czas rozpedzania od 0 do 100 - 13.8sek.
kontrolne zuzycie paliwa: cykl miejski - 9l
przy predkosci 70km - 5,7
90km - 6,6
120km - 9,8
predkosc maksymalna 160km

[ wiadomość edytowana przez: marcinator dnia 2004-11-21 22:21:37 ]

V- max w terenie zabudowanym 50 km/h , a niezabudowanym 90...itd

Cytat:
2004-11-21 21:37:55, WDK_Soplica pisze:
Sorki za te ssanie bo to jest tak ze to nie moj Rover tylo qmpla i staram sie tu napisac to co on mi powie i chyba cos niezrozumialem i napisalem ten blad sorki jeszcze raz. Mam prozibe napiszcie mi ile powinien pojechac ten Rover na maxa

Ssanie czy nie - chodzi o wzbogacenie mieszanki na zimnym silniku. Każdy to wie wiec nie róbcie offtopa.
Vmax rovera - minimum 180.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-11-21 23:17:47, OLO pisze:
...nie róbcie offtopa. ...

I kto to pisze.

Więc tak W roverku uchyla się przepustnica. I wzbogaca mieszanka więc mamy SSANIE sterowane automatycznie przez komputer sterujący.

Jeśli chodzi o pracę silnika na 3 garach na benie - może zapchał się wtryskiwacz. Najlepiej sprawdzić to zdejmuąc po koleji jedną wsówkę z wtryskiwaczy. Jeśli ktoryś nie podaje paliwa to silnik nadal będzie chodził tak samo ale jeśli zdejmiemy z tego który podawał paliwo to silnik będzie chodził jeszcze gorzej albo zgaśnie.

U mnie rekordowo było tak że silnik pracował na 1-dnym wtryskiwaczu. I odziwo jak zapalił to się kręcił ale zero jazdy było.

Sprawdź też może kompresję na cylindrach bo jak siada na jednym to żeczywiście silnik do 4000RPM chodzi jak w OHV-ce.

mam pytanie jaka jest pretkosc vmax na 2-3-4 biegu na gazie i jakie sa wtedy obroty na danym biegu. i jeszcze jedna zecz czy ktos ma instalacje gazowa BRC w rowerku jesli tak to prosze o opis regulacji parownika.

Cytat:
2004-11-30 12:10:20, WDK_Soplica pisze:
mam pytanie jaka jest pretkosc vmax na 2-3-4 biegu na gazie ...

Dobre pytanie. Dwa razy zakatowałem niechcący silnik i nie uzyskałem odpowiedzi (bynajmniej jeśli chodzi o II bieg). Iw iem nie będę ryzykował trzeciego remontu błowicy żeby się o tym przekonać. Wszystko przez brak ogranicznika obrotów na LPG. Mam instalkę Lovato z registerkiem (bez sterowania).

A tak wogóle to poco ja się produkuję skoro i tak nie jestem miarodajny . Mam przecież most od 1,6 więc i vmax jest inny .

Ciesz sie, ze Ci glowica maski nie otworzyla

NO wdzicie to ja ustawialem rozrzad na znaki ( rownolegle itd ) a okazalo sie ze i tak zle ustawilem bo wydechowy walek roznil sie o 3 zabki ...takze troszke kasy peklo i to najbardziej boli
ale co zrobic...
Zycie ...

i glowica do naprawy ale juz w piatek bedzie jezdzil
jesli Grzegorz Grabowski zdazy Grabowski Motor Sport