[126]skrzynia biegów/brzęczy lewarek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pewien problem...kiedy jadę na 1 lub 2gim biegu to brzęczy mi drążek zmiany biegów..czy to jest objaw braku oleju w skrzyni??

(Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem na ten temat, więc pewnie i tak wiele osób powie że taki temat już był)

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-01-05 23:32:15 ]
[ powód edycji: nikt nie powie, ale ktos na pewno zmieni temat :P ]

U mnie tez brzeczy tyle ze na 3 i 4. Jesli to to samo to przesunela Ci sie skrzynia i drazek w miejscu wyjscia z kabiny wali o blache.

Cytat:
2005-01-05 22:46:29, eLMo126 pisze:
U mnie tez brzeczy tyle ze na 3 i 4. Jesli to to samo to przesunela Ci sie skrzynia i drazek w miejscu wyjscia z kabiny wali o blache.

hmmm chyba masz rację

przecierz on idzie przez taka gumowa fiu bzdziu

Cytat:
2005-01-06 02:07:21, maskekk pisze:
przecierz on idzie przez taka gumowa >>fiu bzdziu<<

nie ma jak fachowe określenie ;P a co do brzęczenia to mi brzęczy od zawsze i już się przyzwyczaiłem , mam za to inny problem, czasami biegi wchodzą mi leciutka a np. 5 minut później trzeba siły żeby zapiąć dwójkę i słychać takie jakby trzeszczenie, macie jakiś pomysł?

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-01-06 02:09:38 ]

tez tak mialem w koncu peklo mi te jabudzko na dole lewarka ono jest jakies plastikowe czy cos nasmaruj je dobrze jakims smarem i moze przejdzie.

Cytat:
2005-01-06 02:13:25, maskekk pisze:
tez tak mialem w koncu peklo mi te jabudzko na dole lewarka ono jest jakies plastikowe czy cos nasmaruj je dobrze jakims smarem i moze przejdzie.

heh dobry pomysł

mam jeszcze jedno pytanie za jakiś czas muszę wymienić sprzęgło..tarcza i docisk..mechanik(znajomy) powiedział że zrobi mi to za 60-70zł..czy to dobra cena?

Szczerze mopwiac jak to znajmomy to by ci to za browar zrobil ja przynjamniej koledze bym tak zrobil cena gut.

Cytat:
2005-01-06 17:15:44, maskekk pisze:
Szczerze mopwiac jak to znajmomy to by ci to za browar zrobil ja przynjamniej koledze bym tak zrobil cena gut.

maskekk: to tylko "znajomy", a mechanik tez czlowiek i z czegos zyc musi

prawda elmo

wracając do brzęczącego drążka, to też to miałem na 3 i 4. samo przeszło po wymianie lizaka+jego śróby. teraz cisza:]