Ciekawy filmik o samochodzie MINI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
>>>MINI<<<

ciekaw jestem waszej opini
czy to jest zwykly przednionapedowiec, 4x4 czy tylnonapedowy
pyrek mowi ze w oryginale jest przedni naped

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2005-01-10 23:58:49 ]

Wydaje mi sie, ze 4x4, chociaz moze byc tez tylko tylny... No ale jaka jazda ladna

Ooooooo w dupę, końcówka była najlepsza
Jak na mój gust wyglada to na przedni napęd, lecz moge się mylić.

to przedni naped bo gdyby mial 4x4 takiesame opony by musial miec z tylu a nie taka cienizne. tylko zastanawia mnie jedna rzecz co koles zrobi jakna ulicy trzeba bedzie nagle ostro zachamowac? przekoziolkuje

Mini w standardzie miało napęd na przód. I chyba tak samo ma ten wymiatacz z filmu. W pierwszym bączku widać, że tylne koła są zablokowane, czyli gość kręci na ręcznym.

Ewidentnie przednionapędówka. Ale nie kręci na ręcznym, tylko ma idealnie opanowane operowanie pedałami (naciska jednoczesnie gaz i hamulec). Na ręczny nie byłoby czasu.

Inna sprawa, że samochód jest doskonale wyważony (leciutki tył co widać szczególnie po ostatnim numerze.

Poza tym różne opony na osi przedniej (szeroie, duże) i tylnej (mniejsze i wąskie).
Facet jest zawodowcem. Brawo

Esperak nie wytrzymałby pierwszego przejazdu

Cytat:
2005-01-10 23:57:13, Bartek1112 pisze:
to przedni naped bo gdyby mial 4x4 takiesame opony by musial miec z tylu a nie taka cienizne. tylko zastanawia mnie jedna rzecz co koles zrobi jakna ulicy trzeba bedzie nagle ostro zachamowac? przekoziolkuje

Nie, zrobi bączka zawróci i pojedzie w inną stronę

A może ma rozdzielone hamulce. Oddzielnie przód (pod nogą), a oddzielnie tył na ręcznym?
Pozdro
Artur

No i po co taki patent by był?

na moje oko to jest tył napęd i ma rozdzielone hamulce.
Przód hydrauliczny nożny
Tył hydrauliczny ręczny

ten filmik juz widzialem na jakims innym forum (streetracing)i jest to przud napend na 100% z zajebiscie lekkim tylem...
filmy i zdjęcia z www.streetracing.pl

niekturzy niezle wymiataja....

[ wiadomość edytowana przez: wolczan dnia 2005-01-11 18:07:14 ]

raczej nie na przÓd. Na paru klatkach widać jak mieli tylnymi kołami.

a na prawych przednich drzwiach ma wyciecie - przypuszczam -wentylujące centralnie umieszczony silnik.

niektÓrzy potrafią wymiatać , to fakt

OOOOOO w dupe!!!!!! i to dosłownie... koncówka zeczywiście najlepsza......
A poza tym to zapier..... jak przyklejony na super glue.....

jak dla mnie bomba

jeszcze jeden filmik
tez dobry gosciu
film dostalem od Artura Wijakowskiego (nastepnym razem prosze choc nick z forum dodac w tytule)

>>>FILM<<<

mi niestety to sie nieotwiera i niemoge sciagnac

Witam
A oto rada dotyczaca tego drugiego filmiku: Sciagnijcie go sobie na dysk i zmiencie nazwe dodajac na koncu "mpg" np. "zalacznik_1.mpg". U mnie chodzi OK.
Filmik super

Pozdrawiam
Sylveriush

No ale co mamy zapisac sobie na dysk kiedy strona wyraznie mnie informuje "Not Found"

No ja zrobilem tak: kliknalem na link prawym przyciskiem i nastepnie nacisnalem" zapisz element docelowy jako...", wskazalem miejsce do zapisania, jak sciagnelo to zmienilem rozszerzenie na mpg i koniec. Jak pozazuje Ci to co napisales to ja juz nie wiem co to moze byc. Napewno link dziala.
Pozdrawiam