Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pzober Polonez Ełk 1.6 GLE | 2004-12-29 16:23:47 Witam wszystkich!
rozważam zakup jakiegoś leciwego poloneza lub fiata 125. w związku z tym że mam trochę mało kaski na start z pewnością nie trafi mi się super zadbany pojazd i będzie trzeba w niedalekiej przyszłości coś przy nim porobić. jak wygląda dostępność części? czy są jeszcze solidne oryginały czy już tylko rzemiosło? co z blacharką? czy łatwiej o części do poldka ( oczywiście poniżej 1990r) czy fiata? dzięki z pomoc pozdrawiam pzober@onet.poczta.pl |
![]() vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2004-12-29 16:40:28 najpierw przemysl dopbrze czy dasz rade kupic i zarejestriowac oplacic zatankowac itd...bio szkoda kupopwac jak to auto ma stac
ja nie mam na wlasnosc ale na wspol z ojcem i frobie i tak mało lkilometrow rocznie wychodzi jakies 30 35 tysi. Myślę że fiatów mimo wszystko jest co raz mniej co kolwiek dla ciebie to znaczy... |
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2004-12-29 17:37:58 Jeśli chodzi o części blacharskie - to dostępniejsze są do poloneza, za blachami do DF trzeba sie w niektórych czesciach kraju nachodzic. Mechanicznie oba auta są prawie takie same - zawieszenia, układy przeniesienia napedu i silniki w przypadku DF z zespołem napędwoym PN lub prawie takie same przy silnikach fiatowskich, względnie w wielu rzeczach zamienne. Pokrótce powiedziane rzecz jasna. |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2005-01-04 21:36:13
No nie do końca się zgodzę - owszem bardzo mało jest takich cudów ale zdarzają się. Sam widziałem jak kumpel kupił świetny samochodzik rocznik 95 który miał 65 tys. bo kupił go sobie dziadek który mało jeździł, w między czasie niestety mu się zmarło a jego żona czekała ze sprzedażą prawie rok. No ale rzeczywiście takie cuda są strasznie rzadkie. |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2005-01-04 21:41:00
Bo jak chcesz kupić fajny wózek, to zaczynasz lekturę gazety nie od ogłoszeń, ale od nekrologów. |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2005-01-04 21:46:16 o właśnie ![]() ![]() |
![]() chris1500 Miłośnik FSO Karlskrona | 2005-01-04 22:14:29 ![]() ![]() ![]() |
Nabauab Miłośnik FSO ![]() Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2005-01-04 22:28:05
Moze i czasem lepiej, ze wnuczek, skoro na przykład dziadek picował auto co drugi dzien, ale przez sklerozę zapomniał, że olej sie zmienia, no i silnik oszczędzał nieprzekraczając 60 na piątce, reguł nie ma. [ wiadomość edytowana przez: Nabauab dnia 2005-01-04 22:30:39 ] |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2005-01-05 21:32:58 dopowiadając , to powiem tak że auto po dziadku nie zawsze jest takie super bo moja mama ma auto ( matiz ) po swoim ojcu ( moim dziadku ) to był wspaniały człowiek i dbał o auta jak mógł tylko że z wiekiem mógł coraz mniej ( a to pojechał do daewoo na wymianę oleju , oleju nie wymienili ale za to amorki z tyłu podmienili tak że musiałem kupowac nowe po przebiegu 15 tysi! ) a to np . pomyliło mu się i dolał stary olej do auta zamiast nowy . Ponad to u mnie w bloku jest średnia wieku 80 i jak jak widzę jak te dziadki jeżdżą i co robią ze swoimi autami to ja dziękuję za taki samochód! Wystarczy txt " A po co myć - deszcz go umyje , wiatr go osuszy i tak pojedzie... "
Pamiętaj jak masz kupić auto które będziesz ciągle robił to olej to i jeździj komunikacją - mniej stresów. |
![]() vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-01-05 21:50:46 Wiesz czasem dobrze ze sa te wnuczki bo rozruszają troche auta dziadków.... |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-01-05 21:56:36 Ja właśnie kupiłem tak mojego Poloneza od typowego dziadka ale on dbał o niego lepiej jak matka o małe dziecko. I teraz stwierdzam, że to był dobry wybór kupując od takiej osoby.
Wiem, że trafiają sie takie "dziadki" co tylko leją paliwo i jeżdżą a nic nie dbają o własny sprzęt. |
SZARY147 Szczecin | 2005-01-05 22:05:00 Witam
Słuchaj jak ja kupiłem swojego Polusia Atu '96, był w stanie idealnym, ale mimo wszystko od razu wymieniłem pasek rozrządu, wszystkie płyny,świece zapłonowe ,kable, filtr powietrza po prostu wiem na czym jeżdżę, także na początek musisz się liczyć z wydatkami, zwłaszcza, że mówisz iż ayto chcesz kupić leciwe, natomiast części na szczęście są nie drogie. Pozdrówka |