| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-05 12:48:01 Sprawdź CTS, TPS, sondę lambda, czujnik halla i ogólny stan instalacji zapłonowej. |
![]() Tantu Espero Rybnik | 2005-01-05 12:51:58
A co to? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-05 13:15:49 CTS to czujnik temp cieczy chłodzącej, TPS - czujnik położenia przepustnicy. Jednak te dwie rzeczy psują się żadko. Zacznij od kontroli układu zapłonowego, potem sprawdź czujnik Halla (taka cewka w aparacie zapłonowym, nieraz nazywana cewką zbierającą lub czujnikiem położenia wału korbowego) najlepiej od razu go kup za ok. 20 zł i wymień, bo prędzej czy później i tak będziesz muisiał to zrobić. Tylko przy wymianie uważaj, bo niewłaściwe rozbieranie aparatu zapłonowego może spowodować uszkodzenia. Najlepiej użyj wyszukiwarki i poczytaj na forum - było wielokrotnie.
Aha i koniecznie sprawdź kody błędów komputera (wyszukiwarka) |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-05 18:20:56 Wiekszosc esperaków tak ma... (wiadomo mi o 1. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-01-05 21:21:25 Turbodziura?
Sory, ale NPSP |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-05 21:48:57
Ja miałem taką turbodziurę zaraz po kupnie auta. I objawiała się tylko na dwójce. Wyjeżdżam z podporządkowanej, wciskam gaz do dechy żeby uciec przed nadjeżdżającym samochodem i lipa! Nie przyspiesza i koniec! Na początku myślałem, że tak to już jest w autach z wtryskiem (wcześniej miałem ładę) ale w końcu pojechałem do serwisu, tam podpięli skaner, wymienili jakąś część (tylko za groma nie pamiętam jaką) i od tamtej pory "turbodziura" zniknęła. To nie jest normalne i można to wyleczyć! |