MotoNews.pl

[OT] FSO SEAT I INNE AK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

wraz z kolega Momikiem dorobilismy sie . ja na sprzedazy stratosa a on ......... na czyms innym pewnie

on ma toledo gt, a ja cordobe sxe i obaj chwalimy nasze auta

czy ktos ma jeszcze cos innego niz FSO i porusza sie nim na codzien i sie nie wstydzi

Tak jest !!! coś czuję że szykuje się super wątek !!!!
No ale cóz takie są realia że wielu z nas jeździ tzw. dupowozami, dojazdówkami i innymi taczkami Tak się złozyło że z Krzyskiem zakupiliśmy troszkę niemca w hiszpańskim ubranku. Ciekawe jak ten post się rozwinie

p.s. Kiler ma Beemkę

Od ubiegłego piątku poruszam się Volvo 850 GLT

Cytat:
2005-01-11 09:52:14, korek pisze:

WIEDZIAŁEM!!!! Ha, ale mam nosa jak tylko napisałes że "w sobotę zobaczycie" to wiedziałem że cos kupiłeś

Cytat:

O kurcze

Cytat:

Eeee, ono ma przedni napęd.

Na wybór samochodu nie miałem żadnego wpływu. Po moim przedswiatecznym puknięciu, żona stwierdziła, że powinienem się poruszać bezpiecznym samochodem. Dla Niej bezpieczne jest Volvo. Moja rola ograniczyła się tylko do wyjechania z autohandlu. Rejestracje i ubezpieczenia załatwiła "prezentodawca"

Nooo ja oprócz poloneza dorobiłem sie roweru i nim się czasami przemieszczam

Co moge dodać
Tylko pogratulować takiego "prezentodawcy"

ja poruszam sie cieniasem czy czwarte i chwale sobie ten dupowoz o parametrach jednych troche lepszych od melexa. gdybym mial wiecej kasy, kupilbym seata ibize 1.2 bez wzgledu na to, ze ma przedni naped, oczywiscie do wozenia dupy w dni powszednie.

Witam!

Poloneza nie mam niestety więc poruszam się takimi oto pojazdami:

skoda felicia 1.3MPi '98 - służbowa (350.000km, rozpada się już)
bmw E34 525i '89 - prywatny tylnionapędowiec, w trakcie sprzedaży
volvo S80 '00 - baaaaaaardzo fajne autko, niestety należy do Edyty, więc użytkuję je sporadycznie
Jak sprzedam bmw to na jego miejsce wskakuje czerwone audi, które obecnie czeka sobie grzecznie na zarejestrowanie (zdjęcie w profilu)

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: tony dnia 2005-01-11 10:36:47 ]

ja tera ino poldzonsem, ale wczesniej jezdzilem
ekonomicznie - fiesta 1.8D, Mercedes e220 D
sportowo - bmw 318 98r, 320 99r,
cruise drive - poldzons 98
turystycznie - dodge voyager

No ja jak towarzysz Zdzisław też nie posiadam FSO.

O moich dwóch Plastickach już chyba wszyscy wiedzą:

1. Daewoo (niestety nie FSO) Nubira 1.6 SX Kombi
2. Nissan Almera 1.4 S (ale tym żona jeździ - ja tylko do warsztatu )...

Cytat:
2005-01-11 11:07:03, Qbk pisze:
No ja jak towarzysz Zdzisław też nie posiadam FSO. O moich dwóch Plastickach już chyba wszyscy wiedzą: 1. Daewoo (niestety nie FSO) Nubira 1.6 SX Kombi 2. Nissan Almera 1.4 S (ale tym żona jeździ - ja tylko do warsztatu )...

qbk o Twoich dwóch plastickach wszyscy wiedzą

We mnie zachwyt budzi auto mojej kobietki... Niestety tylni napęd w volvo to już przeszłość, ale po za tym auto jest absolutnie perfekcyjnie wykonane i wykończone. Przejechane ma tylko 148.000km. Skrzynia przełącza biegi tak delikatnie, że nieodczuwalne jest najmniejsze nawet szarpnięcie, tylko na obrotku widac jak obroty spadają. Bardzo dobre fabryczne nagłośnienie. Niezła dynamika jak na tak duże i ciężkie auto, do tego z automatem, ale z podstawowym silnikiem. Nie do uwierzenia, ale z włączoną klimą, podczas szybkiej, bynajmniej nie zamulającej jazdy na trasie spala 8,5 - 9 litrów beny - sprawdzone przeze mnie osobiście na trasie poznań-ustka-poznań.

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: tony dnia 2005-01-11 11:33:30 ]

Cytat:
2005-01-11 11:11:31, Momik pisze:
qbk o Twoich dwóch plastickach wszyscy wiedzą

No toć powiedziałem ...

Daewoo Lublin II.

Cytat:
2005-01-11 12:29:58, SCHIL pisze:
Daewoo Lublin II.

Bardzo fajne typowo miejskie auto Szill zapraszam Cię w imieniu kolektywu roboczego na akcję szmata, bardzo sie przydasz razem z tym miejski autkiem

Polonez 1,6 GLE
Ikarus 280 z turbosprezarka
Carisma 1,8

My oprucz oczywiscie Poldka mamy jeszcze tiktaka

Spoko autko do miasta ... malo pali zerowa awaryjnosc, no moze nie zerowa bo wymienilismy zbiornik paliwa bo przerdzewial ale oprucz tego nic sie nie dzieje.

W kwietniu jednak bedziemy potrzebowac nastepne auto i chyba to bedzie suzuki swift gti albo suzuki samuraj nio oczywiscie jak bedzie kasa bo jak narazie to od I stycznia zostalem bez pracy ehh no moze sie cos znajdzie

pozdr