Opel SC 303 (Grundig)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie pomóżcie!!!
Wczoraj odłączyłem akumulator na chwilę i później po podłączeniu i właczeniu radia pokazało się CODE. Kodu nie mam bo auto kupiłem w Niemczech.
Czy można to jakoś ominąć, radio nie jest w sumie nowe ale działało ??

Temat poruszany ale...

Looknij w papiery od auta u mnie był gdzieś kod. A jeśli tam nie będzie to wyjmij radio i zobacz czy nie ma go na którejś z naklejek.

S.

Który to wątek ? Poczytam więc, ale nie mogłem znaleźć dlatego pisałem swój post.

... coś mnie zastanawia...

Ja u siebie kilka razy wyciągałem radio i nie było problemów z kodem. Przy odłączeniu akumulatora na kilka godzin również nic się nie stało.

A model radia mam a raczej miałem ten sam.

Wiele razy było.

Albo znajdziesz kod - albo na giełdę.
Z Wrocławia jesteś to sprawa łatwa: giełda elektr. w niedzielę - chyba jakieś 50pln.

Po zdjęciu zazwyczaj ustawione jest tak, żeby wpisywanie nie było konieczne.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Może tak włąśnie u mnie było....

czy to to radio? bo w sumie nie jestem pewien czy to grundig, blaupunkt czy jeszcze cos innego...

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=72739&c=0&hq=sc303&f=9

Tia... oznaczenie to samo ale ja nie miałem wyświetlacza...

Możesz spróbować jeszcze tu

No cóż, pewnie trzeba będzie wydac parę złotych na odkodowanie. Jednak zastanawiam się czy to radio jest warte 50 PLN. Brak RDS-u, twarda mechanika itp.

A może ktoś próbował coś takiego przez opla, może zwrócić się do Opel Polska z prośbą o ustalenie kodu ?? (Kiedyś mój kumpel zrobil tak w Peugeocie 406 - udało się).

Możesz zrobić tak:

zafunduj sobie coś lepszego a to spokojnie połóż do szafy. Jak przyjdzie czas sprzedaży Omci to będziesz kombinował, może cena odkodowania radia spadnie do jakiś śmiesznych pieniędzy.

W sumie racja. Zostawię w szafie jako efekt seryjnego wyposażenia

Cytat:
2005-01-11 10:17:08, Sennin pisze:
... coś mnie zastanawia... Ja u siebie kilka razy wyciągałem radio i nie było problemów z kodem. Przy odłączeniu akumulatora na kilka godzin również nic się nie stało. A model radia mam a raczej miałem ten sam.

sc303 ktore mam ja (z wyswietlaczem) ma opcje deaktywacji kodu. wtedy bez obaw mozna odlaczac aku...

Ja mam ten sam model ( z wyświetlaczem) jednak deaktywacji kodu nie było - jak się okazało . Najpierw wyjmę radio - może jakiś Niemiec z serwisu skrupulatnie zapisał kod gdzieś z tyłu. Jak nie to zmieniam na inny sprzęt zapewne.

Dziękować za rady