Płyn chłodzący

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Panowie mam pytanie tego typu, mam troche malo plynu chlodzacego w zbiorniczki wyrownawczym i teraz chcialbym go uzupelnic ale niewiem jaki mam plyn w chlodnicy, kolor jest taki zielonkawy cos jak borygo eko. Nie chce wymieniac calego plynu, przynajmniej nie teraz, czy ja moge dolac np: wspomniane borygo eko? dziekuje z gory za pomoc.
Pozdawiam

A jak dużo brakuje płynu? Jeżeli 0,5 - 1,0L to dolej wody destylowanej, przeważnie to ona paruje z układu chłodzenia i płyn ma większą gęstość, natomiast gdy masz wycieki to wtedy braki trzeba uzupełnić płynem.

Niewiem dokladnie ile brakuje, ale w zbiorniczku jest ponizej minimum, wyciekow niema, tylko plukalem zbiorniczek bo na dnie bylo jakies dziadowstwo i przy okazji troszke mi ubylo plynu. Rozchodzi sie o to czy moge kupic np borygo eko (jakies male opakowanie) i poprostu dolac do zbiorniczka, czy mozna mieszkac rozne plyny ze soba?, bo janieiwem jaki mam plyn w chlodnicy ale cos mi podaje ze to raczej jest borygo eko.

Teoretycznie producenci płynów nie zalecają mieszania z innymi i powinno się opróżnić układ i zalać nowym bo ciężko po kolorze rozpoznać co to jest, jednak wielu osobom zdarzyło się pomieszać płyny i ...... nic się nie stało, przynajmniej ja nie słyszałem o jakiś szczególnych przypadkach.