MotoNews.pl

Jak podnieść tył espero ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tylne sprężyny w espero 1.5 są bardzo miękkie i kuper siadł- jak to podnieść, czy są zamienne sprężyny od innych aut ?

możesz założyć sprężyny od astry kombi, a tył znacząco się podniesie.

Tak z ciekawości - po ile są w detalu spręzyny do Esperaków? Pytam, bo być może mogę mieć taniej...

Witam ja pare miesiecy temu placilem po 100 PLN za szt. wzmocnionych sprezyn do Espero.

Ja mam na tyle Eibachy od astry kombi i tył sie podniósł, ale nie tak jak przy serii od astry kombi.
Seria od astry kobi jest wyższa od moich o jakies 3-4 cm może byc za wysoko.

Cytat:
2005-01-05 20:53:46, w63b pisze:
tylne sprężyny w espero 1.5 są bardzo miękkie i kuper siadł- jak to podnieść, czy są zamienne sprężyny od innych aut ?

Stary
poczekaj chwilkę ja do swojego esperala wkładam niższe i twardsze więc jak Cie interesują używki to mogę Ci odstąpić.
Dodam ze koleś od którego odkupiłem wózek wymienił w serwisie tylne sprężynki 30000 temu więc są oki a dupka stoi ładnie i równo

Ja tez miałem za niski kuper i wymieniałem spreżyny we wrześniu albo październiku. Kupiłem do espero ale wzmocnione , nowe , troche po znajomości , zapłaciłem 150zł za komplet. Teraz jest odpowiednia wysokość i nawet jak jade w pięć osób ( jedno dziecko) wszystko jest ok (tzn nie obciera o nadkola bo wcześniej to sie zdarzało).

A ja właśnie wymieniłem sprężynę z tyłu. Jeździłem z pękniętą pół roku, albo i dłużej. Dałem za nią 100 zł w ASO. Za to wielki browar dla kolegi Martyla!!

Rowno stoi tyl ?

Miesiąc temu kupiłem w Akwimacie wzmocnione sprężyny, chyba produkcji szwedzkiej i dupka stoi bardzo wysoko, ale jak wstawię zbiornik z gazem to będzie ok. Jechałem już w cztery osoby i duży bagaż, było super. Auto było w poziomie, a przedtem tył szorował po asfalcie.
Kobar