Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2004-12-30 14:01:13 składam kondolencje ale głowa do góry ![]() |
![]() Aldik Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-01 14:49:41 DOSIEGO ROKU _BĘDZIE DOBRZE!
Kiedyś jak byłem w warsztacie mój mechanik łaził i się wnerwiał, robił coś przy silnika i ciągle gadał, ku...wa chodzi tylko na 6 cylidnrów co to może być ![]() ![]() ![]() POWODZENIA - takie są autko, trzeba to olewać i sięnie przejmować ![]() |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-01-03 08:40:15 Witam.
Kilka dni temu, po odpaleniu autka zauwazlem ze dziwnie sie zachowuje. Pojechalem cudem do garazu, skaczac jak cholera. Praktycznie zero mocy. Auto walilo takie kangury ze sie az ludzie patrzyli. Podejzenie padlo na kable WN. Okazalo sie ze dwa kable ma upalone koncowki, ktore zostaly na swiecach jak je zdejmowalem. Wymienilem kable, przy okazji swiece i jest OK. Ale mialem stracha bo to bylo tuz przed moim wyjazdem do rodzinnego domu. 400 km w jedna strone. Ale autko po raz kolejny mnie nie zawiodlo i oby tak dalej. Pozdrawiam. |
![]() Aldik Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-05 19:45:14 Hmm jezeli silnik się nie przegrzewał to baardzo wątpliwe że to była przyczyna głowicy, hmm jak na moją znajomość w kwesti mechaniki to prawie niemożliwe. |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-01-06 14:49:04 ja bym się kłucił, zrobili coś bez sensu, to ich problem jak się nie znają ... taka kolej rzeczy, za głupotę się płaci, nie daj się naciąć ... targuj przynajmniej cenę
|
![]() Aldik Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-06 15:36:45 Dokładnie - to ich wina, ja bym nie płacił! Jeżeli jesteśich stalym klientem to raczej im to wypomnij!! NIE PŁAC! |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-06 17:27:16
Miałem dokładnie to samo... ale u mnie nie wytrzymała uszczelka pod głowicą, poniewaz mieszanka paliwo-gas nie spalała sie, nie miała gdze "wyjsc" wiec wyszła... uszczelką. Kosztowało mnie to 48 uszczelka, 250planowanie głowicy+100montaz i demontaz, nowa rolka napinacza+pasek roządu, płyny i olej. Dodatkowo jeden wtryskiwacz za 100uzywka, ale auto i tak zle pracowało na benzynie. Okazało sie ze emulator dokonał zywota, a w miedzy czasie kupiłem dwa nowe wtryskiwacze (po 100zł/szt.) Teraz autko smiga tak jak powinno... jedynie mnie jeszcze wkurza tył.. ale to juz inna bajka... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-06 19:13:22 No cóż, koszty wysokie, współczuję!
Ja wiem, że po wymianie ze starego filtra paliwa zawsze wylewał się szlam. Ale czy ten filtr nie chroni reszty układu paliwowego przed syfem? Wiem, że w benzynie ochoczo rozwijają się bakterie. Ten szlam może być ich produktem. Dlatego co jakiś czas warto dodawać jakiegoś specyfiku do paliwa, ważne jednak, żeby był to produkt markowy, a nie telezakupy mango. |
![]() Aldik Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-07 15:50:21 Jak się jeździ na gazie to niestety problemy z wtryskiwaczami są nieuchronne! Trzeba jeździć na benzynie, hmm tak myśle ok 20km na 100km jazdy na gazie. Filtry trzeba wymieniać terminowo! Dobrze, że go wymieniłeś! Jeżeli chodzi o specyfiki to hmm myśle że warto aa i jeszcze jedno (wiem że kosztowne), ale staraj się mieć zawsze conajmniej pół baku benzyny, bo jak się jeździ na resztkach to wtedy cały ten syf idzie do układu, pompa paliwa też dostaje wtedy w tyłek. |
![]() Aldik Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-09 13:31:01 A co ja mam powiedzieć - musiałbym wydać ok 6000-7000zł na instalacje! |