MotoNews.pl
4 Pożegnianie ze 128 (na jakiś czas) (77103/132) - PT

Pożegnianie ze 128 (na jakiś czas)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Może jest ktoś chętny do zaopiekowania się Fiatem 128?
Sprzedam za 2500zł.
Fiat 128 model 1300CL (Comfort Lusso), 2-drzwiowy sedan, produkcja - grudzień 1976, przebieg 186tys. km z małym hakiem, moc 60KM, poj. skok. 1290cm3, średnica cyl. x skok tłoka 86mm x 55,5mm, instalacja LPG Lovato (od kwietnia 2003).

Auto ma książeczke, gdzie wpisane są wszystkie naprawy (książka prowadzona od czerwca 1989).

Stan techniczny:
Karoseria: generalnie do remontu, ale polegającego na wzmocnieniu elementów niewidocznych (fragmenty podłogi). Z zewnątrz kilka ognisk korozji, ale są to raczej sprawy drobne i do wyleczenia bez wymiany blach.

Zawieszenie: wahacze z przodu, końcówki drążków kierowniczych (wewnętrzne i zewn.) były niedawno wymienione. Amortyzatory i sprężyny z przodu raczej są wymiany. Tył w zasadzie bez zarzutów.

Koła: Felgi stalowe Michelin 4,5x13cala (nie kołpaki) od Ritmo. Opony przód Vivo, tył Tersus 155/80 w stanie dostatecznym.

Hamulce: tarcze wymienione, bębny mają niewielki próg, klocki i szczęki wymieniane 3000km temu (Fomar-Rolunds komplet). Auto generalnie hamuje dobrze.

Elektryka: wszystko działa.

Silnik: przebieg j/w. Oleju nie bierze. Jedynie może troche ubywać przez uszczelki (ale jest to raczej pocenie nie wycieki). Miał robiony remont po 120tys. (tulejowanie, deowalizacja tłoków, nowe pierścienie i panewki główne, głowica po regeneracji). Kopułka, palec i styki w aparacie zapłonowym oraz oba paski mają 6000km.

Skrzynia i sprzęgło: generalnie w porządku. Sprzęgło troche szarpie więc pewnie docisk i/lub tarcza może być do wymiany.

Wnętrze: fotele i kanapę mają nową tapicerkę, reszta jest oryginalna. Tylne boczne szyby są uchylne, tylna ogrzewana (działa).

Przegląd ważny do 4 lutego 2005 ubezpieczenie OC do 23 marca 2005, auto sprawne, codziennie jeździ.

Poważne propozycje proszę kierować na mail: zajcew@interia.pl lub telefonicznie wieczorkiem do 22 (042)653-66-67

Pozdrawiam wszystkich FF

jak znajdziesz mi kupca na moja ZOCHE za 1000zł to moze bym dozbieral jeszcze jakis 1000zł

ale watpie....., szkoda ze nie mam keszu zeby sie nim zaopiekowac

masz jakies fotki jego ??

[ wiadomość edytowana przez: _dOMAN dnia 2005-01-06 23:27:20 ]

dOMAN ty chyba zartujesz ze sprzedalbys swoje cacko za tysiaka ?
pozdro
Cichy

Doman: A czy twoja Zocha jest zdrowa? Bo jak ma zdrowe nadwozie to moze dam 1000 zl...

Dominik: Moja oferta jest caly czas aktualna.

Sorry Doman, widze ze twoja Zastavka jest w super stanie... Ale ja potrzebuje tylko nadwozie, silnik musi byc 1300, bude i tak musze obspawac wiec potrzebuje raczej cos bez rewelacji byle sie nadwozie nadawalo sie do czegokolwiek...

Cytat:
2005-01-06 23:33:03, Cichy_polonez pisze:
dOMAN ty chyba zartujesz ze sprzedalbys swoje cacko za tysiaka ? pozdro Cichy

Nie, no nie żartuje, sprzedal bym ja za tyle, bo wątpie żebym dostal wiecej.... ale musialbym miec jeszcze raz tyle zebym mogl kupic sobie mojego wymarzonego 128 2d, a tu pusto w kieszeni, jak narazie....

Cytat:
Doman: A czy twoja Zocha jest zdrowa? Bo jak ma zdrowe nadwozie to moze dam 1000 zl...

jakies 1,5 roku temu blachoowe robilem, (na swoja kieszen - okolo 600zł), do czegos napewno by sie dalo przyczepic....... wiadomo

pogadam z ziomkiem odemnie, bo pamietam ze kiedys kcial sprzedac swoja zofi

POZDRO

yapko ty nadal jestes tym silnikiem zainteresowany czy juz ci przeszło??

panowie jechalem tym 128 Silnik ciagnie az milo popatrzec - powiem wam ze roznica z 1.1 jest niedoopisania polecam - autko wyglada niezle.

dOMAN bez jaj ty sie nawet nie waz sprzedac takiego rarytasu za tysiaka ona jest za ladna

Cytat:
2005-01-07 00:41:23, stasiu pisze:
powiem wam ze roznica z 1.1 jest niedoopisania

o ty chuju

Cytat:
2005-01-07 03:13:42, MCQUEEN pisze:
o ty chuju

cenzurka?

nie... kac...

dOMAN nie sprzedawaj za tysiaka ona naprawde jest okej wsadz 1.3 z UT

To panowie do pracy i zbierać kasiorkę. Ósemka czeka.
Na razie cena to 2500.

Cytat:
2005-01-07 14:23:36, maskekk pisze:
dOMAN nie sprzedawaj za tysiaka ona naprawde jest okej wsadz 1.3 z UT

Wypowiedz osoby która UT na oczy nie widziała i co i jak jest w takim UT.

co do sprzedazy mojej Zoski, to chyba nie aktualne jak narazie ..., bo i tak bym drugiego tysiaka nie wykręcił, na co teraz zbieram kasiorke to na Felgi co by sie ladnie prezentowala, a z silnikiem to raczej troszq poczekam , moj jeszcze calkiem żwawo jezdzi

Żwawa Zosia to będzie dopiero na 1300
Czekam na oferty zainteresowanych kupnem...

Cytat:
Wypowiedz osoby która UT na oczy nie widziała i co i jak jest w takim UT.

No co ty Hycel, toż to spec