Nie ma przerywacza wycieraczek.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, nie wie ktos może czemu nie działa mi przerywacz wycieraczek? Mam essiego z 1984 roku i on ma tylko jedno tempo przerywacza. Jak sie włącza na przerywaną pracę to wycieraczki nie ruszają, jak się włączy pierwszą prędkość i gdy np wycieraczki są pionowo właczy się szybko na przerywaną pracę to stają w miejscu (np, w połowie szyby). Wymieniłem przekaźnik (ten czerwony) ale nic to nie dało, sprawdziłem też bezpieczniki, są OK. Co to moze byc??

Prawdopodobnie przełacznik ci padł rozbier zzobacz czy wszystkie sciez ki sa ok i czy nie spadła blaszka

takie same objawy sa jak sie przerabia wycieraczki bez regulacji na takie z regulacja. Jak sie wlozy przekaznik (z regulacja predkosci) a nie ma dodatkowego kabelka poprowadzonego do przelacznika zespolonego to jest dokladnie to samo

Cytat:
2005-01-05 23:23:38, borys pisze:
takie same objawy sa jak sie przerabia wycieraczki bez regulacji na takie z regulacja. Jak sie wlozy przekaznik (z regulacja predkosci) a nie ma dodatkowego kabelka poprowadzonego do przelacznika zespolonego to jest dokladnie to samo

Tata w transicie ma taki sam przerywacz i tez jedna predkosc. Działał mu ten przerywacz to wziąłem do siebie,a tacie wsadziłem swój. I u taty zrobily sie te same objawy (staniecie wycieraczek po wlaczeniu przerywanej predkosci) Ale jak wsadzilem taty do siebie to nadal to samo... Przekaźniki są identyczne. Wiec co, rozkrecic przelacznik zespolony?

co powie tata, co powie tata, co tata mi powie co na to odpowie mi dzis.. lalalala

grrrrrrr

Mam ten sam problem z wycieraczkami. Na tym całkowicei dolnym poziomie stają w miejscu. Wszystkie inne poziomy działają. Nie zamierzam tego robić bo to sie wiąze z kosztami a moj essi juz mi pożarł troche PLN choć jak go sprowadziłem 5 miesiecy temtu to wszyscy mechanicy mówili "igiełka"...