Podświetlanie popielniczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym wymienić żaróweczki podświetlania popielniczki i zapalniczki.
Znalazłem na forum opis jak to zrobić (koledzy: wrolo i martyl).
Niestety po odkręceniu śrub mocujących ( dwie przy lewarku zmiany biegów i cztery nad popielniczką) nie mogę wyjąć modułu popielniczki. Wychodzi bez problemów półeczka która jest na nią.
I tu pytanie: czy jeszcze coś blokuje jej wyjęcie bo nie chciałbym popsuć tych plastików przy zastosowaniu wariantu siłowego. Liczę na pomoc kolegów którzy przerabiali już ten problem (wrolo, martyl).
Pozdrawiam.

Witaj Marko94
Przerabiałem ostatnio ten temat. Jeśli odkręciłeś dwie śruby z lewej strony i dwie z prawej powinienes wyjąc ja bez problemów. Najlepiej jak wyciągniesz te górna póleczke. Trzeba ja delikatnie poruszać i powinna wyjśc. Nie jest przykręcona już na żadnej srubce. Najlepiej jak włożysz ręke w luke wyciągnietej półeczki i delikatnie spróbujesz ją wypchnąc.

powodzenia

markus

Tak właśnie próbowałem, niestety nie chciało wyjść. Miałem wrażenie jakby trzymały ją (popielniczkę) jeszcze palastiki bocznej obudowy całej konsoli.
Ale jeszcze popróbuję.
Pozdrawiam,

Witaj Marco94
Mozesz lekko odsunąc delikatnie z jednej strony bok konsoli (ja miałem odkreconą srube od strony pasażera tą z tyłu ).

pozdrawiam markus