MotoNews.pl
1 Niech te drogi szlak trafi!!! (87329/0) - PT

Niech te drogi szlak trafi!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakieś trzy miesiące temu nabyłem se bestie! żadnych stuków, pików i drgań. ale to co tera się dzieje to już mnie wyprowadza z równowagi! wszystko przez te pier...lone drogi! chyba będę musiał zebrać się z kumplami, podjechać po burmistrza, wyciągnąć go z ciepłego fotela (ile będzie jeszcze dupę grzał) i niech sam zobaczy te Nasze Piękne drogi. teraz muszę wymienić łącznki stabilizatora, niby banał, koszty tez nie wielkie ale jak se pomyśle że za jakiś czas znowu mi się to sypnie to mi ciśnienie skacze!
czy w omesi jest problem z wymianą tych łączników niby dwie śruby chyba do odkręcenia wole się zapytać
pozdro

I po co te jęczenie? Jesteś niezadowolony z burmistrza, to następnym razem zagłosuj na kogoś innego. Nie myślisz chyba, że chodzi z wiertarką i wierci dziury w asfalcie?

Z prostego pytania technicznego, na które zresztą są znajdziesz odpowiedzi w archiwum, zrobiłeś bazarowe pokrzykiwanie.

Cytat:
nabyłem se bestie!

....a byłem w sweterze a bzy pachły

sorki ale nie wytrzymałem

Do drog trzeba sie przyzwyczaic bo i tak innych nie bedzie. A za jakis czas napewno szybciej Ci pojdzie z wymiana

Eeee tam łączniki....

Ja dziś przyjąłem zawieszkę na tylnym tłumiku po wpadnieciu w dziurę tylnym kołem-Przednie jakoś omięło.
Oberwał się się tylny tłumik, no i znowu do warsztatu. Spawanie+kawałek rury+30min w poleconym warsztaciku z PORAD = 40zł.

I to się nazywają dziury!

Wyzywam WAS:
"Zapraszam" na ulicę Batorego w Ząbkowiźnie pod Wawą.
Pokażcie swój kunszt na Odcinku Specjalnym 1,5km.
Bezpłatny przyspieszony kurs jazdy slalomem w gęstym rurchu w godzinach szczytu. Ciągłe nieprzerwane zawody - kto więcej razy skręci kierownicą.

Dodatkowo-konkurs psychologiczny:
Dla czego jadąc w jednym kierunku wydaje Cie się że na przeciwnym pasie jest mniej dziur - wszyscy starają się jechać po pasie z naprzeciwka.
A jak wracasz tą samą drogą to znowu Ci się wydaje że na sąsiednim (po którym jechałeś niedawno w drugą stronę) pasie jest na pewno mniej dziur i znów wszyscy starają sie jechać po lewej stronie drogi.
Nie można by się od razu umówić na Anglię na Batorego i było by po sprawie.

ps.Bym zapomniał - smaczku dodają "leżący policjanci" w liczbie 6szt na 1,5 km. - ich jakoś korozja zimowa nie rusza i piętrzą się dumnie.

co do temtu postu.... te drogi juz dawno szlak trafił są przesiakniete wodą, nie mają dobrej podbudowy i sie sypią ociepli sie, zaczną sie remonty, ale zamiast nowych dróg doczekamy się kolejnych łatek ...... szara polska rzeczywistość

I dlatego nie ma sensu się żołądkować na forum. Zalecam założenie różowych okularów ::

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2005-03-16 16:14:09 ]

chociaz chciałbym to nie moge..... co innego jak bym miał UAZa, wtedy by mi to wisiało

Panowie... i Panie (być może)

Ponieważ lejemy sobie wodę i zaraz możemy zaliczyć kibel trza się streszczać.

Tak dla uściślenia - jakby ktoś nie wiedział
- Dla czego robią się dziury?
- Dla tego że woda w dzień wchodzi w mikroszczeliny w asfalcie, w nocy woda zamarza i lód rozsadza asfalt, robią sie wieksze szczeliny i znów woda i znów lód i tak w kółko aż dojdze do gleby.
- Skąd się biorą mikroszczeliny w asfalcie?
- Z różnicy temperatur - kurczenie/ rozciąganie i małej elastyczności "asfaltu" lub tego czegoś na jezdni
- Skąd się bierze woda na jezdni?
- Ano stąd, że a) sypią chemią do obniżania temperatury topnienia lodu, b) bo mamy taki klimat (długie okresy przejściowe w dzień +, w nocy -.
- Co można zrobić żeby nie rozrywało?
a) Usunąć wodę, a w zasadzie jej nie robić, czyli nie sypać chemią tylko piachem.
b) stosowac bardziej elastyczne "asfalty" i podbudowy - tylko zeby się nie rozpływały przy +25
c) zmienić klimat

Pewnie zaraz ktoś z tekstem wyleci "jak to nie sypać solą?!, przecież jest ślisko, trza zimówki nosić, a lód na drodze, trza rozpuszczać i to szybko" i takie tam bzdury

Popatrzmy sobie na "specjalistów" od zimowych warunków którzy notorycznie jeżdzą na letnich uniwersalkach starymi moskwiczami itp. Tam zimą jedzie pług, odgarnia do żywego, a za nim piach, piach, piach. Skutek: asfalt co prawda niezbyt czarny, ale jakoś tymi gratami tam jeżdzą. Widzieliście kiedyś na żywe oczy lub w reportażu, że o sensacji nie wspomnę jak oni zapierdzielają w tych zimowych warunkach?
I zatrzymać sie potafią (dziury w podłodze a'la flinston?) inaczej by wyginęli od czasu powstania samochodu.
I jakoś super dziur tam nie mają, a często asfalt na bruk jest kładziony i nie odłazi jak u nas.

ps.mówię oczywiście o dużych miastach - prowincja to już insza-inszość

z wiertarką nie chodzi na pewno. trochę wiem o człowieku i Nasza kasa idzie na inne głupoty (np. jego nowy samochód służbowy)
a skoro go znam to jest to niezły kombinator i nigdy bym na niego nie głosował!!!

z wiertarką nie chodzi na pewno. trochę wiem o człowieku i Nasza kasa idzie na inne głupoty (np. jego nowy samochód służbowy)
a skoro go znam to jest to niezły kombinator i nigdy bym na niego nie głosował!!!

Cytat:
2005-03-16 17:17:45, djgoofy pisze:

To znaszy tylko kombinatorów? Lepiej na LOB PARTY nie przyjeżdżaj, bo potem wszyscy uczestnicy się będą musieli zmienić

I daj już spokój - nie kręćmy dalej noweli o burmistrzu i jego poczynaniach. EOT nam trza.

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2005-03-16 17:32:56 ]

!!!dobry żart!!!
aż sam się uśmiałem!
ale za słowka nie musisz mnie łapać!
pozdro

Witam wszystkich . Panowie nie przejmujcie się stanem dróg, niedługo nasz kochany rząd wprowadzi nowy podatek drogowy (nie ważne, że już go płacimy w cenie paliwa) wstawią nam nowiuśkie GPS do każdego samochodu i doładują nowiuśki podateczek od ilości śmigniętych kilometrów, "A WTEDY TO AUTOSTRADY I DROGI EKSPRESOWE UROSNĄ JAK GRZYBY PO DESZCZU I ANI JEDNEJ KOLEINY I DZIURY NIE BĘDZIE". Szkoda, że to brzmi prawie jak fantastyka naukowa. Tylko podatek niestety będzie realny

Pozdro z dziurawych Suwałk k27

k27 tak jak mówisz. własnie o tym nowym "cudzie" naszego rządu usłyszałem dzisiaj w TV. nie mają się do czego dopier..........., to do kogo się dowalają??? oczywiście do Nas - kierowców. i po co ja się tak denerwuję?? pozdrawiam

a może by tak wątek do kibla?

Cytat:
2005-03-16 21:01:28, MEGA_3 pisze:
a może by tak wątek do kibla?

:: Z małego gówna zrobiło się duże Sorki - sam się przyczyniłem.

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2005-03-16 21:48:38 ]

Wątek rzeczywiście zszedł na niemile widziane tematy polityczne.
Narazie przenoszę go do odpowiedniej kategorii....

A później narzekacie, że wyszukiwarka nic nie znajduje...
Jak narobicie takiego śmietnika na Forum, to nawet "wykwalifikowany" śmieciarz złamanej aluminiowej puszki po browcu w nim nie znajdzie...
Ostatnio wogóle zebrało się Wam na żale do całego świata o byle gówna.
Czyżby priv-y, chaty, gadu-gadu, itp. już nie działały?

Panowie! (bo Panie tu jakoś nie narzekają)
Więcej OPTYMIZMU !!! - wiosna idzie

nawijałem trochę o tej polityce! sorki bardzo! pozdrawiam