MotoNews.pl
3 DF 4x4 - parę pytań (120379/27) - PT

DF 4x4 - parę pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciał bym się dowiedzieć czy istnieje jakaś dokumentacja dla tego auta mogąca posłużyć do zbudowania czegoś podobnego (na ramie Nivy). Wiem, że do analoga istnieje dokumentacja, więc może i do fiacika się coś zachowało?

Cytat:
2005-10-24 23:38:39, Raptor_PTK pisze:
(...) (na ramie Nivy).(...)

Niva jest ZTCW samonośna.

Moj błąd Ale skoro jest to nadwozie samonośne to jakim cudem zostało przeszczepione do DF?

Cytat:
2005-10-24 23:48:07, Raptor_PTK pisze:
Moj błąd Ale skoro jest to nadwozie samonośne to jakim cudem zostało przeszczepione do DF?

A dlaczego to musiałbyć "cud"

no normalnie trzeba "troszke" przygotowac mocowanie zawieszeń (szczególnie z przodu) oraz silnika, napędów (skrzynka rozdzielcza, etc) i tyle

aha no i nadkola troszke poszerzyć

wszystko należy wykonać raczej dokładnie by nie powstal czteroślad...

Cytat:
2005-10-24 23:48:07, Raptor_PTK pisze:

Na pewno zostały przeszczepione przednie zawieszenie razem z napędem i skrzynia rozdzielcza z reduktorem. Myślę że sporo można by dowiedzieć się jak to zrobić po prostu oglądając to auto i robiąc mu fotki.

Stary, zapomnij, ta buda się do tego nie nadaje, jest za mało sztywna. 4x4 z norblina sie gnie niesamowicie podczas jazdy po dziurach, a to buda prosto z fabryki, o zabitej używce nawet nie ma co myśleć.

Jak nie budujesz repliki, to jasne że wsadź bude 125p na gotowe jeżdżące podwozie...

tu akurat na skróconej ramie Uaza osadzono skróconą budę 125p pick-up'a

Ja bym chętnie widział PN-a lub fiata na ramie z napęami z uaza.

Cytat:
2005-10-25 15:32:09, Marcin1608 pisze:
Jak nie budujesz repliki, to jasne że wsadź bude 125p na gotowe jeżdżące podwozie... tu akurat na skróconej ramie Uaza osadzono skróconą budę 125p pick-up'a

Fajny, tylko kierunki do dupy.

Cytat:
2005-10-25 15:32:09, Marcin1608 pisze:
Jak nie budujesz repliki, to jasne że wsadź bude 125p na gotowe jeżdżące podwozie... tu akurat na skróconej ramie Uaza osadzono skróconą budę 125p pick-up'a

Raz widziałem to autko zajebiste jest...

df 4x4 jest samonośny i jest spoooro roboty zmiana praktycznie całej płyty podłogowej prościej postawić dfa/pna na rame z jakiegoś terenowca np honkera

dj - zobacz co napisałem 2005-10-25 19:14:12

Cytat:
2005-10-25 19:14:12, OLO pisze:
Ja bym chętnie widział PN-a lub fiata na ramie z napęami z uaza.

proszę bardzo:

Całkiem ciekawy twór

czy czasem pierwsze terrano nie bylo na ramie?? jesli tak chcialbym kiedys zbudoac poldka na czyms takim

Można to naprawde ładnie wszystko spasować - tak jak w tym Pick-upie:

Eeee, budowanie repliki zostawcie mnie, Wy sobie na rame kładźcie po to prościejsze . U mnie taka kolejka w projektach a dopiero jeden rozpoczęty i to ledwo... . Ale co tam, mam przed sobą całe życie

Mały OT, ale też 4x4

Cytat:

proszę bardzo:

a możesz coś więcej o nim powiedzieć?
i jak masz to zapodaj inne jego fotki

Cytat:
2005-11-04 14:27:02, Nomad pisze:
Mały OT, ale też 4x4

KOSMOS po prostu