MotoNews.pl

Jaka instalacja do VW Sharana (Seata Alkhambry) 2.0 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na początku witam wszystkich użytkowników forum.
Moje pytanie jest następujące jaką najlepiej założyć instalację gazową do w/w modeli, mam zamiar kupić takie auto rocznik 1996-1997 w tym miesiącu. Rozmawiałem już z gazownikiem z okolicy i on stwierdził, że można założyć instalację gazową za ok 2800, wymieniając plastikowy kolektor na metalowy. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na te tematy, ale obiło mi się o uszy że taka wymiana kolektora raczej nie jest wskazana? Jakie mogą być konsekwencje takiej wymiany? Będę wdzięczny za każde wskazówki. Dziękuję.

Witam.Ja mam Forda Galaxy 2,3 z plastikowym kolektorem z instalacją tartarini Etagas.Wszystko O.K.ale radzę Ci zakładać jakąkolwiek instalację w warsztatach przy centralach dystrybuujących daną instalację na Polskę(w moim przypadku Autogas Polska Tartarini w Katowicach) bo gaziarze nawet ci z dyplomami na ścianach na ogół rozkładają ręce w trakcie kłopotów z eksploatacją.Ja po 2 latach szukania pomocy uderzylem w końcu do źródła i po 2 godznkach samochód pracował jak trzeba.pozdrawiam

skoro będa wymieniac kolektor,to w plane jest zwykła instalka 2 generacji

za tą kasę wg mnie sie nie opłaci

dokładasz 5-6 stówek i masz 4 generacje-wg mnie nie warto bawic sie w wymiane kolektora,tylko zakładać na wtrysku-w Białymstoku za 3300 mozna założyć taką instalkę,a jak dobrze poszukac to i taniej.

kumpel ma sharana 2.0 115 KM, 98 rok,z 4 generacją,pali mu to to w miescie ok 14 litrów na 100-tylko ze on ma cięzką nogę,ale ogólnie przy tej masie(prawie 1700 kg) i tych wymiarach auta nie wierz w opowiastki o spalaniu na poziomie 10 litrów,bo tyle to pali moja astra

pzdr