ściąga na lewo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ponownie,
jadac po trasie sciaga mnie na lewo choc byla nie dawno ustawiana zbieznosc i wymieniane koncowki drazkow oraz sworznie, tulejki w zawieszeniu tez.
czy to moze byc problem tego typu ze moge miec nie wywazone kolo?

[ wiadomość edytowana przez: fisherr dnia 2005-01-11 15:56:56 ]

Cytat:
2005-01-11 15:56:21, fisherr pisze:
witam ponownie, jadac po trasie sciaga mnie na lewo choc byla nie dawno ustawiana zbieznosc i wymieniane koncowki drazkow oraz sworznie, tulejki w zawieszeniu tez. czy to moze byc problem tego typu ze moge miec nie wywazone kolo? [ wiadomość edytowana przez: fisherr dnia 2005-01-11 15:56:56 ]

Tematy poruszane setki razy Wyszukiwarka Twoim przyjacielem

wlasnie ja sprawdzilem i nie znalazlem odpowiedzi

zapraszam do odwiedzenia Forum i wejścia do tematu "FSO FAQ..."
tam jest troszkę tematów z twoim problemem np Hamulce.

Cytat:
2005-01-11 15:56:21, fisherr pisze:
witam ponownie, jadac po trasie sciaga mnie na lewo choc byla nie dawno ustawiana zbieznosc i wymieniane koncowki drazkow oraz sworznie, tulejki w zawieszeniu tez. czy to moze byc problem tego typu ze moge miec nie wywazone kolo? [ wiadomość edytowana przez: fisherr dnia 2005-01-11 15:56:56 ]

powodem moze być:
- geometria (zbierznosc moze byc dobrze ustawiona)
- różnica ciśnień w oponach,
- przeguby lub drazki kier. do wymiany
- luzy na zwrotnicy
- hamulec moze trzymać jedno koło
- niedokręcone koło
- pęknieta spręzyna...

i jeszcze pewnie cos tam sie znajdzie...

czy uwazasz ze hamulce moga delikatnie blokowac, no o tym nie pomyslalem przejade sie kawalek i sprawdze czy sie jakos cos grzeje ale podejrzewam ze to jednak nie to. klocki i tarcza hmmmm musze to sprawdzic.

Cytat:
2005-01-11 16:13:33, fisherr pisze:
czy uwazasz ze hamulce moga delikatnie blokowac, no o tym nie pomyslalem przejade sie kawalek i sprawdze czy sie jakos cos grzeje ale podejrzewam ze to jednak nie to. klocki i tarcza hmmmm musze to sprawdzic.

wystarczy lekko podlewarowac samochod zeby kola zwisaly i pokrecic. jak trzyma to masz winowajce

oczywiscie nie mowie tu o sciaganiu takim ze nie da sie jechac poprostu jest ono uciazliwe gdyz musze caly czas kontrolowac lewa strone. jak puszcze kierownice to po chwili zaczyna mi zjezdzac na lewo jest to zauwazalne dopiero od momentu wymiany gum na zimowe to wlasnie pomyslalem ze moze zgubil sie ciezarek od wywazenia

Cytat:
2005-01-11 16:13:33, fisherr pisze:

zacznij od ciśnienia, prościej, tym bardziej, że sam piszesz iż usterka występuje od momentu przekładki opon

mi robilo podobnoe tylko ze w prawo i na letnich i powodem byly te opony, stare zuzyte opony vivo, slyszalem ze to lipa gosc mi mowil ze roia duze przebiegi ale ze lubia sie wybrzuszac i takie tam, ale ty mowisze ze masz to na zimowych powiedz jaki jest ich stam i czy sa stare, zle wywazeniemogloby byc przyczyna ale raczej powinnobyc dobrze zrobione a w spadniecie ciezarka raczej watpie

opony maja dopiero jeden sezon wiec nie sadze zeby juz sie "zlizaly"