MotoNews.pl
1 Otwieranie bagażnika z wnętrza samochodu (78388/89) - PT

Otwieranie bagażnika z wnętrza samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Potzebuje do swojego PONY wersja sedan taki mechanizm do otwierania bagażnika z wnątrza samochodu! Otwieranie kluczykiem już ni eraz skończyło się pogjęciem kluczyka..

szukaj od lantry,może podejdzie ----->jest zamek elektryczny (elektromagnes), otwiera klapę poprzez nacisnięcie przycisku -u mnie na drzwiach od kierowcy ale przycisk może być faktycznie dowolny gdziekolwiek na blacie
pisz jak poszło
darek

Kurcze cos takiego to bym sobie zalozyl do swojego accenta bo prawde mowiac otwieranie kluczykiem bagaznika zaczyna mnie irytowac. Wiem ze w accencie I mozna zalozuyc taki mechanizm na linke ale chybana elektromagnes to by byl lepszy bajer Musialbym to zobaczyc jak to wyglada w lantrze.

Mechanizm na elektormagnes jest też w Scoupe - fajne, widziałem też że ktoś zrobił sobie to otwieranie z pilota (dodatkowy kanał nadawczy) właśnie w Scoupe. Trzeba by tylko poszukać siłownika (Lantra, Scoupe, nie wiem czy w Pony coś takiego było) i podłączyć. Na stronce Webtech w manualu Scoupe jest opis i schemat jak to działa. Po angielsku nazywa się to Trunk lid opener.

[ wiadomość edytowana przez: doqtorek dnia 2005-01-16 14:24:55 ]

Opcja dostepna rowniez w ponym.U mnie wystepuje i musze przyznac ze to funkcja bardzo przydatna.Najlatwiej znalezc gdzies szrot z japonczykami i tam poszukac wersji gls bo z tego co wiem to chyba w tej wersji bylo to montowane

Moim zdaniem najlatwiej zadzwonic do lipnika (nr.tel w topicu z warsztatami), wszystko co ci potrzebne dojdzie poczta. Pozdrawiam.

Oj takie otwieranie to by byla piekna sprawa, bo troche upierdliwe jest wylaczanie samochodu przy kazdej dupereli ktora chce sie wyjaz z bagaznika.

Cytat:
2005-01-17 10:52:49, Kolargol pisze:
Oj takie otwieranie to by byla piekna sprawa, bo troche upierdliwe jest wylaczanie samochodu przy kazdej dupereli ktora chce sie wyjaz z bagaznika.

Dokladnie

Potwierdzam, upierdliwe szczególnie, ale ja mam to szczęście (moze nieszczęścię ) bo działa mi tylko elektromagnes,z kluczyka za cholere nie mogę otworzyć.