Pytania odnosnie silnika 1,6 CVH gaznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jestem nowy i chcial bym sie paru rzeczy dowiedziec a mianowicie:
1. Jakie max obroty ma ten silnik??
2. Czy obroty okolo 6000 to wystarczajaco??
3. Mam go na gazniku motocraft moze byc czy lepszy weber dwugardzielowy??
4. Jakie v-max na 4 biegu??
5. Srednie spalanie

1. u wilka popychacze wytrzymaly podobno 7200
2. ja krece gora 6500
3. lepszy weber 2v
4. po przerobkach 160km/h
5. 12-14l gazu
pozdr.

A jakie przerobki?????

Przeróbki różniste

Popychacze Pipera wytrzymują nawet 9000 ja miałem fabryczne i kręciły do końca obrotka. Dwie gardziele polecam, choć ideał to Dellorto. V max zależy od skrzyni ale gdzieś 160-170 powinien iść.

a np jakie przerobki???? Bo ja mam v-max 130( i nie wiem czemu! Skrzynia 4 biegowa

No to szczerze mówiąc, Essie Ci nie jedzie. A jakie obroty przy tych 130?

no te 130 to mam przy pond 5000 obrotow(((

To kiepsko. A miałem onegdaj skrzynię V...

A czy to moze byc wina gaznika bo na postoju krece silnik do 6000 obr a jak jade to 5000 max na kazdym biegu A ten gaznik to mam od silnika prawdopodobnie 1,3

To brak mocy, co również od gaźnika zależy. A gaźnik VV 1,3 i 1,6 to niewielka różnica. Oba są do d...

A jak wloze weberka dwugardzielowego powinno pomoc ?????

Mi pomogło. Tylko pamiętaj, że kolektor ssący też trzeba zmienić.

A jaki wczesniej miales gaznik??? No ja wiem ze kolektor tez musze zmienc bo bede mial ganziczek z kolektorem! A masz moze fotki jak to podlaczyc???

........ ja bym jeszcze skrzynie na 5-cio biegowa zmienil

skrzynia z czasem!! BRAK GOTOWKI((

Cytat:
2005-01-15 17:34:01, orzysz pisze:
A jaki wczesniej miales gaznik??? No ja wiem ze kolektor tez musze zmienc bo bede mial ganziczek z kolektorem! A masz moze fotki jak to podlaczyc???

Wcześniej Motorcrafta VV. Ale nawet na nim jechały Chomiki circa 200. A rysunki są w Haynesie.

No to taki jak ja miales! I co ci pomoglo! Jak sie zmienili parametry silnika? A gdzie sa rysunki?? Bo nie skumalem(

Rysunki są w publikacjach Haynesa. A parametry... Ja tam nie wiem. Mad jeździł Chomikami to może się wypowie. Coś tam wzrosło. I więcej marchewek było

To jak zmieniles ten gaznik u siebie i nic sie nei zmienilo?? A gdzie te publikacje znalesc Hayesa?? Jestem calkowicie ciemny

Oj zmienilo sie. jakies 12 KM przybylo. A Haynesa w sieci poszukaj. Na forum podawalem linki.