Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-22 21:37:03 To już prawie koniec stylizacji wnętrza mojej samarki. Dziesiątki a raczej chyba setki godzin pracy poszło na marne czy na coś się zdało. Jak to oceniacie ?
![]() ![]() ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2005-02-22 21:58:47 Fajnie, że Ci się chciało...ale setki godzin? Co tak wolno szło..... ![]() A ten środkowy panel to chyba w czasie jazdy jest zasłaniany ręką? [ wiadomość edytowana przez: Grzegorz2107 dnia 2005-02-22 21:59:54 ] |
![]() Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-02-22 22:14:24 Wiesz nie wszystkim musi sie podobac !!!
Mnie sie podoba i najwazniesze ze Tobie TEZ Sporo pracy i czasu wlozyles to tez sie liczy Teraz masz swoj wyjatkowy i niepowtarzalny samochodzik LADNY samochodzik Milej pracy i kolejnych pomyslow !!! ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-22 22:16:24
Szło wolno bo to żmudna praca, wyciągnąć deskę pomalować, czekać jak wyschnie potem to wszystko złożyć. Rozkręcanie skręcanie po kilka razy. Poprzeciagać kable, włączniki, lutowanie, zgrzewanie i wiele innych pirdółek - schodzi się. Tak żeby nie skłamać to tam jest dołożone ze 80m podwójnego kabla: kierunki w lusterkach, podgrzewanie lusterek, głośniki, podświetlenie pod folelami, obrotomierz i jego oświelenie, oświetlenie bagażnika, oświetlenie komory silnika. Gośniki w drzwiach, głośniki na półce. Niestety, (a może i stety) w drzwiach pod zaślepkami nie ma już głośniczków - były za małe i zakłucały dzwięk parządnych głośników jakie mam z tyłu - wiecej nie zawsze lepiej ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-22 22:22:28
Myślę, że jej to odpowiada bo zyskała trochę blasku, nie jest już taka szara, a już napewno nie standardowa. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-22 22:32:58
Tak, wiem że nie musi się wszystkim podobać, nawet lepiej jeśli jest krytyka bo ona zawsze wyznacza jakiś kierunek. Dla mnie samochód jest czymś więcej niż środek lokomcji. Samochód musi mieć charakter musi mieć to coś co go odróżnia od innych. Nawet najlepiej wyposażona S klasa mnie nie pociąga jeśli jest standardowa, taka jak wyszła z fabryki. A najbardzej denerwuje mnie jak widzę gościa który oddaje swoje auto do firmy tuningującej, wogóle nie ma pojęcia o samochodach, wywala kasę a później wozi się swoją ospojlerowaną furą (najczęściej golf) jakby sam wszystkiego dokonał - paranoja - to w ogółe nie o to chodzi. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-02-23 01:07:36 Wyglad - rzecz gustu. ja tez bym zrobil pare rzeczy inaczej, ale docenic trzeba wykonana robote.
czym malowales? |
![]() Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-02-23 15:02:33 nie jest zle ale moim zdaniem biale zegary nie pasuja do samary |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-23 18:05:48
Ciężko kupić farbę do plastiku w kolorze innym niż czarny, biały czy szary dlatego dałem podkład akrylowy do plastiku i zwykłą farbę (spray) A co zrobiłbyś innaczej. Zalerzy mi właśnie na pomysłach, sugestiach itd. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-23 18:12:13
Na początku deska miala być czarno-srebrna, ale też się tego obawiałem, że będzie nieciekawie przy słońcu, dlatego dałem złoty i niebieski ale matowe. Obudowa obrotomierza jest tylko chwilowo srebrna. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-23 18:15:49
Dlatego, że białe zegary kojarzą się ze sportem, a samara raczej nie. Białami tarczami zajmuję się od ponad roku więc w moim aucie też nie mogło ich zabraknąć. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-23 20:28:11 Tym sposobem każdy kto chciałby założyć białe zegary musiałby pomalować deskę na biało ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-23 20:54:59 Chodzi Ci o to, że jest tylko biała tarcza prędkościmierza, a nie całość. Z tym akurat się zgodzę znacznie lepiej wyglądało by to gdyby białe były też kontrolki i wskaźniki, tylko że ... tu zaczynają się schody. Plastik kontrolek jest wyżej niż prędkościomierz i tarcza musiała by być załamana. Jest to oczywiście do zrobienia, nad czym pracuję, a przynajmniej rozmyślam. Natomiast zestaw predkościomierz + wskaźniki to dopiero jest dla mnie porażka - nie równo, nie symetrycznie nie Ładnie. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-02-23 21:02:31 Właśnie !!!
Rzucam wszystko, biorę się za białe zegary w całości. Takich, jeszcze nie widziałem, może moje będą pierwsze. ![]() ![]() |
![]() Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-02-23 21:05:49 no kubik wlasnie o to mi chodzi ![]() |
![]() Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2005-02-23 23:05:30 Witam
Kolego Kubik ja poprosze taki bajer jak masz na srodkowym panelu tam przy potencjometrze kurde to takie co narysowane jest ciepłe i zimmne i takie tam inne. tylko zamiaste biłego czarne tak jak oryginalne stawiam, 5 zimnych żuberków. ![]() ![]() |