Problem z prędkościomierzem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Dzisiaj rano w mym świeżo zakupionym scoupe zaczeła dziać się dziwna rzecz. Gwizdało i świstało jakby za tablicą pręskościomierza, jego wskazówka pokazwała za wysoką prędkość, jakby się coś poluzowało. Nie mam ksiązki serwisowej i nie znalazłem po angielsku. Jak to naprawić???

pozdrawiam

A może problem lezy w uszkodzonej sprężynce, która wytwarza moment hamujący dla wskazówki prędkościomierza - brak lub słaby moment hamujący to wyższe wskazania prędkości. Obawiam się że bez wyjęcia zegarów trudno będzie coś poradzić.
Co do serwisówki to to poszukaj na: Hyundai WebTech

własnie wczoraj oddałem mojego scoupe do gruntownego przeglądu. Na razie do wymiany uczczelka pod pokrywą, 1xsimering, pasek rozrządu za to wszystko chce 200 PLN za częsci. Zamówił, jeszcze kopułkę zapłonu, bolec środkowy, kable świece, za to kolejne 200 PLN i czeka na częsci. Do tego jeszcze robiocizna. Nie wiem czy to dużo czy mało. Jesli ktoś może mniej więcej powiedzieć czy nie przepłacę, to niech się wypowie. Facet jest elektrykiem i ma bardzo dobrą opinię. Niektóre częsci zamawia w aso Hyundaia w Nierodzimiu, koło Ustronia. Jutro jadę po odbiór. Zobaczymy

a stronę hm serwis znam, działam niestety na linuksie, a ona potrzebuje IE, a to jest trochę prymitywne.

[ wiadomość edytowana przez: kion dnia 2005-01-12 14:21:44 ]

ostatnio kupowałem trochę gratów do sonaty, są droższe niż do scoupe np: uszczelka pod pokrywę oryg. 70 / zam. 35, pasek rozrządu gates dałem 120, pasek alternatora 30, pasek pompy wspomagania 20, palec rozdzielacza 17, filtr powietrza 35
generalnie wszelkie uszczelki kupuję oryginały, z resztą jest różnie, jeśli zamienniki to sprawdzonych firm