Czasami gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Obserwuję forum od roku.Mam pytanie.Moja Omega B 2.0 16v gaz 2generacji. Po rannym odpaleniu przełączam na gaz ,obroty równiutkie 750obr. i nagle gaśnie . Problem z uruchomieniem [objaw zalania ].Po osiągnięciu temperatury roboczej nie gaśnie.Świece wymienione.Czy zimą w tym typie przełącza się na gaz po osiągnięciu temp.roboczej? Pozdrawiam.

Trzeba było wrzucić to na ogólne, ale czy twoja instalacja przełącza się na gaz po osiągnięciu jakiejś tam temperatury czy po przekroczeniu przez silnik jakiś tam obrotów?

Witam ponownie.Mam instalkę Lovato/Autronic 700,przełączanie na gaz obrotami [2000obr.]. Jeżdżę na gazie pół roku i wcześniej nie było problemów, przełączałem po 3-4 minutach pracy na benzynie.

to jest normalne...........

poprostu za szybko przełączasz na gaz......

pozdr

witam
jesli masz emulator do twojej instalacji to musisz sprawdzic albo nich ci ustawia w serwisie auto gazu czas podawania benzyny na wtryski po przelaczeniu na gaz (jest to czas pozwalajacy dotrzec mieszance gazu do cylindra),być moze jast on za długi lub któtki

pozdrawiam

witam
jesli masz emulator do twojej instalacji to musisz sprawdzic albo nich ci ustawia w serwisie auto gazu czas podawania benzyny na wtryski po przelaczeniu na gaz (jest to czas pozwalajacy dotrzec mieszance gazu do cylindra),być moze jast on za długi lub któtki

pozdrawiam

To objaw zużycia parownika lub inaczej zwanego reduktora.W serwisie przy instalce 2 generacji winno sie go wymieniac co kilkadziesiat tysiecy w zaleznosci od warunków jazdy i przebiegu.
Po prostu się zużywa - koszt tego ustrojstwa 150-300 plz w zaleznosci od instalki.

Witam serdecznie. Oto dalszy ciąg mojego problemu z Omą 2.0 16v.Zgodnie z radą jazda na benzynie aż do nagrzania silnika,okazuje się że na benie też potrafi zgasnąć .W czasie jazdy zdarzają się szarpnięcia na gazie i na benie oraz zapala się kontrolka -układ elektryczny silnika- Odczytałem kod błędu z komputera-0335-nieprawidłowy sygnał z czujnika obrotów wału korbowego.I co dalej.czy czujnik do wymiany-ile może kosztować?A w ogóle gdzie ten czujnik się znajduje. Pozdrawiam.

cięzko mi powiedzieć o kosztach. Ale w poniedziałek moge zadzwonic do InterCars i zapytac. a co do znalezienia musisz znaleść koło wau korbowego i bedzie z tamtad wychodziła kostka z czujnika(chyba ze masz jeszcze silnik krokowy starej generacji - bedzie wtedy razem z kablem) wymiana nie powinna przysporzyc wielu problemów.
pozdrawiam

Witam.Wymieniłem czujnik[240zł]-znikły problemy z gaśnięciem,szarpaniem,zapalaniem się kontrolki.Pozdrawiam.