GUM BALL przez Polske?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam znajomych w KTK i od dawna wiem ze Ci ludzie to wariaci (w pozytywnym sensie ). Ale sluchajcie, dziś myslalem ze spadne z krzesła jak mi to kumpel podesłał:

Wyścig przez Polske

Na 85% będa potrzebowali ludzi z poza klubu Kadetta :]

Nie mówie żebyśmy startowali, bo niejednokrotnie zostałem objechany przez Kadzia GSi, tylko pytam z ciekawości:
Co o tym myślicie?

żałosne ...

Moim zdaniem takie rajdy długodystansowe na drogach publicznych są dobre tylko w przypadku starych aut (czyt. wolnych i klasycznych) i poważnych (czyt. doświadczonych i rozsądnych) kierowców... a nie młodych napaleńców w stosunkowo szybkich samochodach. Nie wierzę aby wszyscy potraktowali to jako wyzwanie dla szarych komórek. Raczej będzie to dziki pościg po kasę z nogą w podłodze...

Polska nie ma warunków infrastrukturalnych do takiej imprezki już nie mówiąc, że z najadlaej oddalonych dwóch punktów Polski śmignąc mozna w kilka godzin, a cały urok Gum Balla polega na tym, że jest to impreza wielodniowa

Kto ogladał relacje w TV z tej imprezki to wie, ze jest to zabawa dla bogadacyh ludzi (w 99%), którzy mają szmal na pokrycie wszelakich mandatów i spraw sądowych

P.S.

Już lepszym pomyslem byłoby zrobic tego typu wyścig ale z Polski do jakiegoś kraju w Europie tam przynajmniej mają lepsze drogi

ale to już idziesz w duże koszta na które nie stać, dlatego rozumiem ten pomysł, ale jestem stanowczo na nie, bo pędzoce stado 40-tu aut w podejrzanym stanie technicznym, to nie jest najlepszy pomysł.
Nikt nie wierzy w to że te auta będą się poruszać po trasie z prędkością 100km/h, a pędzące 40 aut z niedoświadczonymi kierowcami i pomysłem że na mecie czeka troche $$ to nie jest dobry pomysł !!
Pozatym jazda przez 6h na max możliwości auta jest bardzo dużym obciążeniem dla silnika i jak by to był odcinek dłuższy to mało które auto przedewszystkim by dotarło na mete.
Jest gdzieś info o przygotowaniach PL ekipy na Gumball, jak silnik musiał być przygotowany.

Pozdro

dlatego w TV było widać jakie furki tam startowały

I jakie wypadki powodowały....

No ale Cytrynka 2CV też startowała

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-01-22 16:05:42 ]

bo tu powinno byc ze mandat- dyskfalifikacja i tak polowa kadettow nie dojedzie... znajac ludzi bedzie to jazda wykanczajaca silnik a nie kierowcow... ale ciekawe

Cytat:
2005-01-22 16:05:10, MacTB pisze:
No ale Cytrynka 2CV też startowała

hehe ale ona nie rozwijała takich prędkości aby manadat zapłacić lub wypadek spowodować