Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
2110 Łada 2110 Kraków | 2005-01-10 16:02:54 Nie wiem ile km przejechałeś na tej instalacji, ale proponuję zmienić filtr gazu. |
![]() KiLeR LPG User CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-01-10 17:58:22 Dokladnie. Widac, ze nie dostaje wystarczajacej ilosci gazu (skor na benz jest OK). Tak wiec filtr gazu moze byc za%&^$ny do granic mozliwosci, albo membrany podziekowaly za wspolprace. |
![]() KiLeR LPG User CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-01-10 20:41:47 Trzeba ich bylo jebac rowno z gruntem od poczatku. Nie odpuszczac! Wiekszosc warsztatow instalujacych gaz nie zna sie na tym co robi i przy jakichkolwiek problemach probuje sie wylgac, ze to nie ich wina.
Jesli dzialo sie tak od poczatku to jet to ich wina i kropka. Jedz tam, zjeb ich rowno z gruntem i postrasz kontrolami. Co do przyczyn to wydaje mi sie, ze dostaje za malo gazu w momencie naglego zapotrzebowania na wieksza ilosc. Przyczyn moze byc wiele: zagiety przwod doprowadzajacy gaz, brudny filtr, sztywne membrany (czy nie zamroziles kiedys parownika) i wieleeee, wieleeee innych. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2005-01-13 10:04:14 napisz jeszcze ile spala gazu to SC
ale według mnie to wina regulacji (trzeba odkręcić śrubę główną), filtrów lub źle dobranego miksera |