Nieprzyjemny zapach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich Klubowiczow!

Mam maly problem. Wiadomo ze w zimowe temperatury trzeba fure grzac w srodku i wszystko byloby ok gdyby nie to rzecz podczas wlaczonego ogrzewania do srodka dostaje sie nieprzyjemny zapach Cos jakby z silnika - trudno okreslic, taki jakis "roboczy".
Nie mam pojecia czego to jest wina i za co mam sie brac zeby cokolwiek poprawic. Moze ktos sie spotkal z czym takim. Nie jest to moze wielki problem ale burzy moj eststyczna nature a nie chce stosowac jakis srodkow na "zabijanie" taki zapachow bo ta mieszanka moze byc naprawde smiertelna

pozdrawiam
Qbanek Mk5 Cowboy

masz klimę???
jak nie to może LPG??
albo liście Tobie się dostały do wentylacji i gdzieś gniją

nie mam klimy ani lpg... a zapach jest raczej silnikowy jakbym mial silnik na tylnych siedzeniach ale nie sa to spaliny....

moze nagrzewnica jest stara i generuje taki zapach ? (lub cos w tym rodzaju)

a płyn chłodzący dawno wymieniałeś?? moze to on śmierdzi?? od nagrzewnicy
a jak dasz na zimne powietrze to też śmierdzi??

ach i zapach rozchodzi sie tylko w przypadku gdy wlaczone jest grzanie a przy zimnym nawiewie wszycho jest ok

Cytat:
2005-01-13 00:05:37, Qbanek pisze:
ach i zapach rozchodzi sie tylko w przypadku gdy wlaczone jest grzanie a przy zimnym nawiewie wszycho jest ok

no to wali tobie coś z nagrzewnicy moim zdaniem

Cytat:
2005-01-13 00:12:45, mss pisze:
no to wali tobie coś z nagrzewnicy moim zdaniem

u mnie tez dziwnie pachnie - jakby cos pomiedzy spalinami, paliwem a przyprawa "maggi" taki dosyc ostry zapach. ale tylko jak dziala wentylacja i tylko jak ogrzewa.

gdzie ew szukac przyczyn? Cos niepokojacego z silnikiem (pali sie olej, jakies uszczelki wydmuchane czy bog wie co) czy to stadard w starszym autku?

Sprawdz czy nie ubywa ci płynu chłodzącego masz na pewno wyciek na nagrzewnicy

Cytat:
2005-01-15 19:24:33, kopernik pisze:

A jeżeli do tego jeszcze na przedniej szybie pojawia się od środka taka tłustawa mgiełka( podobna do takiej jaką maja palacze papierosów)....to jest duze prawdopodobieństwo że rosi Ci nagrzewnica

Otworzyć zbiorniczek wyrównawczy powąćhać jak zbieżność zapachów to nagrzewnica!!

Z resztą na to wskazuje obecność tylko przy włączonym ogrzewaniu

dzieki wielkie za info. Zabawie sie w detektywa i wytropie sprawce...
mam nadzieje ze to wlasnie to, choc przypuszczalem ze to wina nagrzewnicy, bo ma juz "pare latek"

pozdrawiam klubowiczow

Qbanek
MKV

[ wiadomość edytowana przez: qbanek dnia 2005-01-15 22:12:16 ]

Cytat:
2005-01-15 19:24:33, kopernik pisze:

popisze sie nikumacja a co mi tam
nagrzewnica = chlodnica?