MotoNews.pl

REGuLACJA ZAWORÓW SSĄCYCH I WYDECHOWYCH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM JAKO ŻE TO JEST MÓJ PIERWSZY POST NIE WIEM CZY NIE WYMAGAM ZA DUŻO,MAM NADZIEJE ŻE NIE. JESTEM ŚWIEŻYM ''UŻYTKOWNIKIEM'' BMW E34 525 TDS ROCZKIK 94 I MAM PROŻBE O INFORMACJE INSTRUKCJE RADY CHODZI O REGÓLACJE ZAWORÓW SSĄCYCH I WYDECHOWYCH. Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC WSZYSTIM KTÓRZY MI JEJ UDZIELĄ. POZDRAWIAM...

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-01-13 11:33:31 ]

Cytat:
JAKO ŻE TO JEST MÓJ PIERWSZY POST

i dlatego nie usuną go za pisanie dużymi literami. na przyszłość nie krzycz tak.
pozdrawiam

Kolega chciał, aby jego post był zrozumiały.
No ale fakt że patrzały bolą jak holera.

Pozdro

A na zaworach kompletnie się nie znam. Nie jestem mechanikiem więc nie pomogę.

no juz nie bede krzyczal to nie moje pierwsze forum ale wiadomo ze krzycze jak uzywam !!!!!!!!!! wykrzyknikow i rzeczywiscie pisalem duzymi zeby bylo jakos bardziej przejrzyste no trudno pomylka mysle ze zdarza sie najlepszym. pozdro dla pilnujacych moderatorow

zworów sie nie reguluje bo luz sie sam reguluje

no to elegancko jeszcze tylko poczekam na pare innych opini o ile takie sie zjawia dla pewnosci oczywiscie dzieki mimo wszystko

A jak to jest w 4.0 E38 ? też same się regulują? Bo np w E32 musiałem ręcznie ustawiać zaworki.

we wszystkich nowszych silnikach sa samoregulatory, w twoim też.

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-01-13 12:47:42 ]

No to ja finalnie potwierdzam
Mam taki silnik i ma hdrauliczne popychacze zaworów na 200%.

[ wiadomość edytowana przez: sim_one dnia 2005-01-13 12:53:27 ]

Cytat:
2005-01-13 12:47:06, MARCIN_RADOM pisze:
we wszystkich nowszych silnikach sa samoregulatory, w twoim też. [ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-01-13 12:47:42 ]

No dobrze. A czy silnik M43 należy właśnie do tych "nowszych silników"? Czy u mienia tyż są te samoregulatory???

Cytat:
2005-01-13 14:22:57, cjanek pisze:
No dobrze. A czy silnik M43 należy właśnie do tych "nowszych silników"? Czy u mienia tyż są te samoregulatory???

Jak najbardziej

Aby odpowiedzieć na pytanie autora wystarczy spojrzeć na link

E34 525tds

Hydrauliczny popychacz zaworów to element o numerze 2

Widze ze pare odpowiedzi jest widze jakis rysuneczek z opisem widze ze automatycznie to sie odbywa takze prosilbym o walniecie kropki nad i i np ostatnie pytanie czy to w 525 TDS '94 robi sie automatycznie a pozniej to juz dziekować mi tylko pozostanie

Ty się chyba z nami drażnisz ehhhh
Nie używaj słowa "widzę" tylko "patrzę" lepiej odpowiada temu co robisz

Cytat:
2005-01-13 16:07:01, wuzet pisze:
czy to w 525 TDS '94 robi sie automatycznie

tak robi się to automatycznie, olej pod ciśnieniem reguluje luzy.
Jednak automatyczne popychacze zużywają się (tak jak inne części) i po pewnym czasie mogą być słyszalne stuki zaworów na zimnym silniku, najpierw krótko po uruchomieniu, potem dłużej, aż w końcu będą stukać nawet na ciepłym. Wtedy jest czas na wymianę popychaczy (albo samochodu)

Cytat:
2005-01-13 16:07:01, wuzet pisze:
Widze ze pare odpowiedzi jest widze jakis rysuneczek z opisem widze ze automatycznie to sie odbywa takze prosilbym o walniecie kropki nad i i np ostatnie pytanie czy to w 525 TDS '94 robi sie automatycznie a pozniej to juz dziekować mi tylko pozostanie

przeciez po tych odpowiedziach i rysunku na ktorym widac ten hydrauliczny popychacz nawet przedszkolak by wyczail ze odbywa sie to automatycznie a jak jeszcze nie mozesz w to uwierzyc to moge ci podac adres do dobrego warsztatu zajmujacego sie bmw w bydgoszczy

Warsztaty wiemgdzie są ale wiem tez i ty pewnie rowniez jak ladnie panowie umieja skasowac kupowane byly amortyzatory przednie i laczniki stabilizatorow roznica w cenie jaka chcieli za to w 2 miejscach wyniosla jedyne 900 zloty A mysle ze przedszkolaki az tak madre nie sa mimo wszystko a pewnosci nigdy nie zaszkodzi miec ale to tylko moje zdanie :]

A ile takie popychacze kosztują?

do mojego 1,6 m43 widzialem po 50 zl sztuka ale Marcin mowil ze juz od 30 mozna kupic, do Twojego V8 to conajmniej tyle samo bedzie a jest tego 32 sztuki...

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-01-15 02:00:36 ]

I znów tak się ciesze !! ;( Ale pierdziele, narazie już nic nie stuka, zaczołem jeździć i jest ok.