Klopoty z zavoli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Mam maly problem z instalacja lpg, prosze o rade. Posiadam Honde Prelude silnik 2.0 16v, zalozylem sekwencje zavoli, jednak mam z nia problem tego typu, iz odcina mi doplyw gazu na zbyt niskich obrotach. Im wyższy bieg tym nizej odcina. Gazownicy u których zakladalem mowia że to niby tak ma być ale oni sami nie wiedza widze zabardzo o co chodzi ( cioty ).Przeciez to nie jest normalne, cos jest spartaczone tylko co. i tak na 1 biegu wkreca sie normalnie na 7,5 tys, 2 bieg 6,5 tys, 3 bieg 5,5 - 6. Poratujcie co z tym robic co jest nie tak?

a ta istalka nie ma autodiagnozy? sprawdz jaki blad pokazuje.jezeli to wyglada jak odciecie paliwa na pb przy przekroczeniu max.obrotow.to zapewne jest zbyt uboga mieszanka przy duzym obciazeniu.mowiac krotko. 1 masz za malo wydajny parownik/to mozliwe ale nie koniecznie/ 2 zle zmapowane wtryski/ zle wyregulowany gaz a to jest mozliwe/ 3 za male dysze 4 za male cisnienie w parowniku. kazda z tych przyczyn jest mozliwa . razem lub osobno. a najlepiej ,, zastrzel,, fachwca od gazu oczywiscie to zart ale to oni niech reguluja bo za to im zaplaciles . na rynku jest mnostwo marek sam. wiec sila rzeczy fachowcy musza sie uczyc na kazdym nowym aucie ktore sie pojawi w warsztacie a ze 4 generacja to ciagle nowosc stad takie kwiatki jak twoj pozdrowienia .napisz jak ci poszla walka z gazownikami

Ta sekwencja nie ma autodiagnozy, tak wiec regulacja w pelni odbywa sie ręcznie, jutro pojade jeszcze do innych gazownikow zapytac co moze byc przyczyna tego czegos. Pozostaje tylko wiercic im dalej dziure w brzuchu zeby cos z tym zrobili. Jeżeli ktos ma jeszcze jakies pomysly piszcie prosze

Jeżeli jest instalka na sterowniku ALISEY to trzeba zwrócić uwagę czy w trakcie wkręcania się na obroty ciśnienie gazu przypadkiem nie spada do wartości poniżej 0,7. jeżeli tak to trzeba je podnieść do minimum 0,9 a najlepiej by było do 1,0-1,1 przy pełnym zbiorniku.
Uwaga ważne jest ciśnienie na biegu jałowym powinno ono utrzymywać się na poziomie 1,2-1,3.