KTO BĘDZIE NA TYLE ODWAŻNY????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Żeby zmierzyć dla mnie rezystancje w swojej Essince

chodzi mi konkretnie o rezystancje tego czujnika

mozna zmierzyć albo zezpośrednio na nim, albo na tej wtyczce:

Prosze pomóżcie bo wymieniłem już czujnik temperatury wody. ale podczas wymiany już zauważyłem coś dziwnego.

Na samym czujniku mam rezystancje ok 3 kOm, na jak podłącze ten kabelek do niego to rezystancja jest ok 58 Om, chyba mam gdzieś jakieś przebicie czy coś. nawet jak odłacze ten kabelek od czujnika to i tak pokazuje mi na wskaźniku to samo, czyli tak jakby wogóle nie brał pod uwagę danych z tego czujnika

niestety ja nie pomoge - mioj miernik nie mierzy juz rezystancji

Cytat:
Na samym czujniku mam rezystancje ok 3 kOm, na jak podłącze ten kabelek do niego to rezystancja jest ok 58 Om, chyba mam gdzieś jakieś przebicie czy coś. nawet jak odłacze ten kabelek od czujnika to i tak pokazuje mi na wskaźniku to samo, czyli tak jakby wogóle nie brał pod uwagę danych z tego czujnika

ja tez mam dziwnosci z temperatura i podlacze sie pod watek.
MZ za szybko sie grzeje w korku (po kilkunastu-kilkudziesieciu minutach jestem blisko max). Poprzedni wlasciciel nie wiedziec czemu wyciagnal do auta wlacznik wentylatora chlodnicy (uszkodzony jakis czujnik i tak taniej bylo?

Skoczylem do siebie i:

rezystancja na wtyczce okolo 53 om (na czujniku nie sprawdzalem, bo zimno jest a tam trzeba dluzej grzebac by siegnac rekami.

za to WTYCZKA JEST NIGDZIE NIE PODLACZONA!!!!
czy poprzedni wlasciciel robil jakies maksymalne druciarstwo i czy dam rade jakos to zdiagnozowac samemu?

Cytat:
2005-01-16 13:40:49, gooral pisze:
ja tez mam dziwnosci z temperatura i podlacze sie pod watek. MZ za szybko sie grzeje w korku (po kilkunastu-kilkudziesieciu minutach jestem blisko max). Poprzedni wlasciciel nie wiedziec czemu wyciagnal do auta wlacznik wentylatora chlodnicy (uszkodzony jakis czujnik i tak taniej bylo? Skoczylem do siebie i: rezystancja na wtyczce okolo 53 om (na czujniku nie sprawdzalem, bo zimno jest a tam trzeba dluzej grzebac by siegnac rekami. za to WTYCZKA JEST NIGDZIE NIE PODLACZONA!!!! czy poprzedni wlasciciel robil jakies maksymalne druciarstwo i czy dam rade jakos to zdiagnozowac samemu?

oj coraz bardziej mi się wydaja że jednak mam ta wskazówe źle ustawioną....

... na ale przecież sprawdzałem na innym liczniku