Czy pasuje zderzak od .....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy podejdzie tylny zderzak od kanta bez problemów??

Powinien podejść - ale czy bez problemów...Andrzej-krakow chyba zkałdał od kanta do 2101 więc pewnie będzie wiedział dokładniej
JAk coś wyslij mu priva
Paweł

Założyć się da, jednak trochę przeróbek jest konieczne. Na pewno trzeba dorobić mocowania ale to w warunkach garażowych żaden problem. Kilka płaskowników, spawarka i to wszystko. No i jeszcze DF ma dłuższy (a co za tym idzie węższy na końcu) tył od 2101 (od 2103 chyba też) więc tylny zderzak od kanta jest za wąski na końcach więc trzeba było trochę końce zeszlifować od środka.
Acha, ja mam założone zderzaki od DF-a klasyka.
Pozdrawiam
Andrzej

To ten wątek

Chciałbym zakupić jakieś zderzaki do LADA 2105 od innego pojazdu. czy są jakieś które można zniewielkimi przeróbkami zamontować do LADy (najlepiej szerokie plastikowe)?

Chłopie nie wydziwiaj tylko załóż od 2105.

Ps. A moderów proszę o dołączenie tego wątku to któregoś z wielu traktującego o zderzakach w klasyku.

Leszek zgadzam się z Toba ,no mozesz zalozyc od 2107

Lepiej od 2105 - są "bezpieczniejsze", bo nie przytwierdzone na stałe do błotników.

Ja chce by moja LADA była inna (ladniejsza) od tych klasycznych. Więc czy można podebrać jakieś inne zdeżaki niż LADOWSKIE.

Nie no nie żartuj!!!!
Nie ma ładniejszych ład od klasycznych z oryginalnymi zderzakami
Podejdzie od od paru aut - ale jak to będzie wyglądać??????
No chyba,że np od 125 czy innych starych modeli fiata
Paweł

Wiem ze ladnie wyglada ale zawsze można upiekszyc, tym bardziej ze mam dostęp do czesci tylko chce wiedziec konkretnie od jakiego auta beda dobre.

Kobi to twoj samochód ,wiec rob co chcesz ,ale wg mnie inne zderzaki nie pasuja do lady klasycznej klasyk ma byc klasykiem ,i inny zderzak go bardziej nieupiększy ,wolal bym odswierzyc stary zderzak ,niz zakladac inny niepasujący do epoki

Cytat:
2005-01-25 21:45:09, kobi_9000 pisze:
Wiem ze ladnie wyglada ale zawsze można upiekszyc, tym bardziej ze mam dostęp do czesci tylko chce wiedziec konkretnie od jakiego auta beda dobre.

Kobi - z pełnym szacunkiem , ale większość z tu obecnych ma inne niż Ty poczucie piękna
Ja na szczęście nie pamiętam z żadnego ze zlotów auta "wypasionego" w jakieś zderzaki z plastiku...
Jeśli trafisz oryginalny plastikowy zderzak ( chyba jakaś wersja eksportowa miała coś takiego ) to pełen respect, ale jakieś przekładki z toyoty lub VW to sprzeczne z ideą zachowania czystości rasowej naszych klasyków
Poza tym rób co chcesz........i potem żałuj

Chodzilo mi oto czy jest mozliwosc zamontowania jakis innych ale stego co czytam to chyba niebardzo wtakim wypadku dam sobie na wstrzymanie. Apropo czym wyczyscic aluminiowe zdezaki w 2102 bo mi takie brzydkie kropy sie porobily i plamy.

Cytat:
2005-01-25 22:27:31, kobi_9000 pisze:
Chodzilo mi oto czy jest mozliwosc zamontowania jakis innych ale stego co czytam to chyba niebardzo wtakim wypadku dam sobie na wstrzymanie. Apropo czym wyczyscic aluminiowe zdezaki w 2102 bo mi takie brzydkie kropy sie porobily i plamy.

To w końcu masz 2102 czy 2105?
Aluminium można po prostu polerować, ale potem warto czymś zabezpieczyć, najlepiej pomalować proszkowo na srebrno...bo dość szybko się utlenia i poza zaawansowanymi metodami raczej niedostępnymi dla nas nie ma lepszego sposobu.

Masz 2102??????????Gratulacje-
Nie wiem czy to wyczyścisz - jesli bąble sa duże.
Warto natomiast dać je do chromowania- bo to unikalne auto jak na nasze warunki !!!
Pozdrówki
Paweł

Poprostu nacisnolem 2 zamiast 5. Sorki dla zainteresowanych.

Cytat:
2005-01-25 22:40:04, Pawel_66 pisze:
Masz 2102??????????Gratulacje- Nie wiem czy to wyczyścisz - jesli bąble sa duże. Warto natomiast dać je do chromowania- bo to unikalne auto jak na nasze warunki !!! Pozdrówki Paweł

Kobi w pierwszym poście pisze o 2105, dlatego pytałem go o to jakie ma auto ( może ma dwa?)

Żeby chromować, to też trzeba spolerować i wygładzić...
Nie miałem pojęcia, że w ładach były aluminiowe zderzaki???

Niemam jedna choc kiedys polowalem na starszy model ale ta kasa braki w portfelu skutecznie zablokowaly plany. Moze kiedys kupie druga i doprowadze ja do stanu uzywalnosci tak jak aktualnie posiadana.

Aaaa - już myslałem ,że 2102
Ale piątka- tez OK!
Paweł