| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
martinpl Polonez 1.6 Gli Bialystok | 2005-01-14 17:15:12 przeczytalem artykul na tej stronie ( http://www.fsoautoklub.pl/?action=technika&id=40 ) i planowalem kupic piora od poloneza trucka, bo to chyba to samo co cargo, a sprzedawca mi mowi ze do mojego (caro 1.6 gli z 96r.) nie beda pasowac, to w koncu jak jest? napiszcie napewno jakie moge kupic, bo jak wladuje w to kupe kasy i nie beda pasowac to nie wiem co zrobie a moze ktos ma namiary, na takie piora od duzego fiata kombi z okolic Bialegostoku? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-01-14 22:55:05 Ja i DrPrzemek mamy założone oryginalne fabryczne 2-piórowe resory od Kombi (kosztowały 130zł sztuka). Są warte polecenia. Auto nie stoi wysoko, a pod obciążeniem siada bardzo mało i prowadzi się zdecydowanie lepiej.
Truck to całkiem co innego niż Cargo. Pierwszy ma skrzynię, a drugi to m.in. karetka - widzisz róznicę? |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2005-01-14 23:16:43 Mozesz kupić:125p kombi,125p pickup,PN kombi,PN Cargo
Wszystkie sztywniejsze niż seryjny PN.Truck to całkiem inna bajka. |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-01-15 14:07:59 w takim razie poszukaj gdzies na szrocie ![]() |
Golden_ Miłośnik FSO 2 x Polonez 1.5 SLE ... Miasto rozpusty :D | 2005-01-17 13:45:48 A ja mam podlożone ze starego resoru pióro główne (przyciete odpowiednio) i nie mam problemów z resorami od kilku lat a wozilło i ciągało się ciężkie rzeczy |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-01-17 15:09:32
Poszukaj jakiejś hurtowni motoryzacyjnej to będzie taniej, a wymienią to Ci w każdym warsztacie bo to żadna filozofia. Warto tylko sprawdzić przy okzaji czy te gumy pośrodku resoru są w dobrym stanie i dokupić "na zaś" śruby mocujace bo się lubią ukręcać. Z zawieszeniem nie warto "cudować" jak kupisz fabryczne resory to masz problem z głowy na wiele lat, a wszelkie wynalazki niestety mają skłonnosć do nie działania zbyt długo i zbyt dobrze. Np jak miałem w Fiacie kombi wyklepane na sztywniejsze resory to na ostrych zakrętach auto miało dziwne skłonności i czasem trudno go było opanować. |