Gaznik WEBER dwugardzielowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam od dzis ten gazniczek i mam pare pytan odnosnie jego!
1.Kiedy otwiera sie drugi gardziel??
2.Czy jak wcisne gaz na maxa to powinien sie otworzyc??
3. Dotyczy ludzi ze skrzyniami 4: jaka macie predkosc przy 3000 obr na 4 biegu??

2 gardziel otwiera sie w polowie wcisnietego pedalu gazu.... po wcisnieciu go na max... obie gradziele powinny byx max otwarte....
pozdr.

A czemu u mnie jak wcisne na max gaz to sie nie otweira jaka moze byc tego przyczyna???? a przy zgaszonym silniku tez powinien sie otwierac??

no jasne ze przy zgaszonym tez nie otwiera ci sie, bo masz nie naciagnieta pozadnie linke gazu... regolacja jest pod filtrem powietrza przykrecona do kolektora- po stronie pasazera. naciagnij linke gazu, a beda pracowaly obie gardziele. zeby sprawdzic czy to nie wina gaznika... recznie otworz gardziele poprzez polksiazyc do ktorego linka jest podlaczona i zobacz czy otwieraja sie obie

Linka jest dobrze naciagnieta bo jak wcisne gaz do konca to w gardzielu pierwszym od szyby ta blaszka w srodku staje pionowo a w drugim lezy jak lezala(

Nie znam tego gaznika, ale moze druga gardziel jest otwierana podcisnieniowo? Uwaga: tylko glosno mysle

no wlasnie... linka jest za slabo naciagnieta.... naciagnij ja mocniej.... a poluzuj srobe naciagu linki w gazniku.. wtedy jak naciagniesz linke pierwsza gardziel sie otworzy bardziej.. ale luzujac sruba na gazniku, przymknie sie... i wtedy juz obie gardziele beda ci sie otwieraly...
p.s. ja tez mam 2 gardzielowego webera

[ wiadomość edytowana przez: liked dnia 2005-01-19 20:51:10 ]

toradek.. jest otwierana mechanicznie za pomoca linki

liked troche tego nie rozumiem co napisales( Jestem ciemny tak ze szok(

linka jest tak slabo naciagnieta ze otwiera tylko pierwsza gardziel.... jesli ja naciagniesz bardziej ta regolacja linki pod filtrem powietrza, wtedy naprezona linka otworzy obie gardziele.. jesli obroty beda za wysokie, poluzuj srobe regolacyjna obrotow biegu jalowego. sroba z sprezyna w okolicach polksiezyca do ktorego jest przyczepiona linka gazu. to jest najprosciej jak moge jesli to poczytasz co napisalem i popatrzysz na gaznik bedziesz wiedzial o co chodzi

i jeszcze jedno....... sprawdz recznie czy obie gardziele sie otwieraja.. naciagnij polksiezyc z linki reka.... ale obstawaiam ze gaznik jest oki wtedy tylko linka ci zostaje

ok juz teraz wiem! A jezeli to nie pomoze to co moze byc wina nieotwierania sie drugiego gardziela??

po tej stronie gaznika od kiwerowcy, jest mechanizm otwierania sie drugiej gardzieli.... ciegno ktore chodzi wraz z pirwsza gardziela, popycha takie koleczko na ciegnie z drugiej gardzieli.... zobacz czy zachodza one na siebie.. mianowicie czy jesli recznie naciagniesz polksiezyc linki.. to czy te ciegna wspolpracuja ze soba... ale zamiast pytac co jak i gdyby, wez sciagnij gore filtra powietrza i recznie otworz ten polksierzyc, wtedy zobaczysz czy obie gardziele sie otwieraja,.... jesli tak to napewno zle naciagnieta linka gazu... jeli nie wierzysz, niech nox sie wypowie