Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() vengador LADA2107 Warszawa | 2004-10-17 19:43:15 Mam pytanie bo od jakiegoś czasu(koło 3 miesiecy) mam intalacje gazu w Ładnej. No i tak po pierwszym zbiorniku pojawiać sie zaczął problem. Chłopaki z warsztatu dorwali sie do sondy lambda i ustawili Ładną tak że nie chodzi mi teraz na wolnych, ALE:
temperatura wody 70*C == 50 góra 100 obr/min(nie gaśnie) temperatura wody 80*C == 100 góra 200 obr/min(nie gaśnie) temperatura wody 90*C == różnie od 0 do 500 obr/min(gaśnie czasem) temperatura wody (gdy termostat sie włączy) == 400 do 1000 obr/min Mieliście już coś takiego??Sam to musze zrobić bo te osły mówią że spalanie mieszanki jest dobre, bo tlenek kolo 1%. Ale nie wiem jak sie do tego zabrać, czym kręcić, czy składem mieszanki, czy tym regulatorem ilości gazu na 1 przepustnicy?? Dla wyjaśnienia silnik remont styczeń(uszczelniacze, pierścienie, rozrząd), filtr 2 tygodnie(wymieniłem bo myślałem że coś da), kopułka 4 miesiące, cewka 4 miesiące, świece są stare (nigdy ich nie wymieniałem mają z 7 lat, ale dają sobie rade, pomarańczowe bez nagaru i smaru), przewody tez stare, ale to działało przez 300 kilometrów dobrze. Nie wiem co jest, czasem chodzi równo na 800obr/min a czasem żuca silnikiem przy 950 obr/min. Może jakieś gówno w tej intalacji sie zepsuło już, bo to jakaś włoska instalacja. [ wiadomość edytowana przez: vengador dnia 2004-10-17 19:53:06 ] [ wiadomość edytowana przez: vengador dnia 2004-10-17 20:11:26 ] |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-17 20:25:33 a se wez sprawdz aparat zaplonowy, jego luzy na walku i przerwe.
zmien tez przewody... |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-18 00:12:30 Zmień świece i kable. Ustaw śrubką na gaźniku otwarcie pierwszej przepustnicy na 0. Nagrzej fure i ustaw śrubą na reduktorze obroty na ok 1000.
A przyśpiesza dobrze ładna? |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2004-10-18 08:00:50 jak już będzie w miarę chodzić to poluzuj aparat zapłonowy i troszeczkę nim pokręć (przyspiesz zapłon) tak żeby równiuśieńko chodziła... |
![]() vengador LADA2107 Warszawa | 2004-10-18 12:13:04 Znaczy sie tak, moment ma duży na wolnych obrotach, silnik równo idzie do 6000 , niestety troche gorzej niz na bęzynie, spala tak między 9,5 do 10,5 to zależy ile w korkach stoje. A przepustnice 1 przelotu nie mam na 0 bo te majstry ją odkręciły nie wiem po co. A ten zapłon to na ile można wyprzedzać, bo sie już troche boje dalej. Teraz to jest jakieś 8, dokladnie nie powiem bo wacha się między 7,5 a 8,5. No i ja wlewam bezołowiową 95 to sie boje że spalanie stukowe ustawie, a na ssanniu to by bolało ładną. Dzieki za rady, pogrzebie przy tym do doradzacie. |
![]() vengador LADA2107 Warszawa | 2004-10-18 14:58:34 Znaczy sie nie jestem do końca pewny czy wiem co to jest spalanie stukowe. Tak na mój chłopski rozum jest to spalenie sie całkowite mieszanki zanim tłok dojdzie do góry cylindra w fazie kompresji. Czyli mieszanka zostanie za wcześnie odpalona przez świece i spaliny osiągną temp. max. zanim tłok dojdzie do góry. Od razu mówie że to co pisze może być nie prawdą, ale tak gdzieś słyszałem. |
![]() andy_k Sosnowiec | 2004-10-25 04:28:12 Dodam ,że spalanie stukowe jest słyszalne jako charakterystyczne ciche dzwonienie nazywane mylnie "dzwonieniem zaworów".
Pojawia sie najczęsciej przy mocniejszym otwarciu przepustnicy np podczas pokonywania wzniesienia. Przymkniecie przepustnicy powoduje zanik stuku. Przyczynami przesuwającymi granice spalania stukowego sa oprocz cisnienia zaleznego od kąta otwarcia przepustnicy także temperatura silnika , temperatura i wilgotnosc powietrza, jakosc paliwa i jego LO, skład mieszanki paliwowej i kąt wyprzedzenia zaplonu. W przypadku stwierdzenia wystepowania sp. stukowego nalezy opoznic zapłon poniewaz to zjawisko skraca zywotnosc silnika. Jednak zbytnie opoznienie zaplonu oprocz braku sp. stukowego powoduje ,ze silnik staje sie nieekonomiczny poniewaz max cisnienie w cylindrze wystepuje zbyt pozno i spada sprawnosc i moc silnika. Optymalne ustawienie jest jeszcze trudniejsze w przypadku silnikow zasilanych narzemian dwoma rodzajami paliwa. Silniki zasilane gazem ze wzgledu na wyzsza LO gazu mozna eksploatowac z wiekszym katem wyprzedzenia osiagajac wyzsza moc. Przy ustawieniu na granicy spalania stukowego dla gazu przejscie na etyline np 95 powoduje pojawienie sie spalania stukowego wiec nalezy zapłon opoznic. Pomocnym rozwiazaniem moze byc zastosowanie korektora oktanowego umozliwiajacego szybkie przestawienie zaplonu w zaleznosci od paliwa i panujących warunkow. Korektory oktanowe oraz moduły zapłonowe www.digitech.of.pl |
![]() syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2004-10-25 13:29:54 Od siebie dodam, że:
zbyt wczesny zapłon powoduje, że po całkowitym spaleniu mieszanki, rozprężające się gazy pchają tłok w dół, ale on jeszcze wędruje w kierunku górnego martwego położenia, gdyż taka jest kinematyka mechanizmu korbowo - tłokowego. Stuki (spalanie stukowe) są spowodowane ponownym wybuchem spalin sprężonych przez wędrujący do góry tłok. Zatem elementy ukł. korbowo tłokowego (zwłaszcza sworznie łączące tłok z korbowodem, potem panewki) są poddawane dużym obciążeniom i w efekcie ulegają zniszczeniu. Kolejny skutek to wypalanie tłoków. Pierwszym objawem zbyt wczesnego zapłonu jest znaczny wrost zużycia paliwa. Gdy kiedyś przestawił się zapłon w mojej ładzie spalanie wzrosło ze statystycznych 11-stu do 15-stu l. / 100 km. Z resztą... Co ja się tu będę mądrzył ![]() Zapraszam do lektury: spalanie stukowe cz. 1. spalanie stukowe cz. 2. |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2004-10-25 13:56:18 Hmmm... czyli jak nie pali wiecej, chodzi równo to jest ok wynikałoby z tego. No bo ja mam tak, że jak ustawie 5 stopni to nie da sie tak ustawic gazu, żeby sie to stabilnie zachowywalo na jalowym, jak troszke przyspiesze to jest ok.
Przy jakim kacie tak orientacyjnie wystepuje w 2107 spalanie stukowe jesli mozna??? |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2004-10-25 14:04:51 Gaz oczywiscie - zapomnialem dodac... |
![]() andy_k Sosnowiec | 2004-10-25 18:02:58 Granica stuku jest płynna i zalezy od wielu czynników opisanych w poprzednich postach. Nie ma jakiejs konkretnej. [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-01-20 23:17:45 ] |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-25 18:27:59
Mi pracuje stabilnie na ok 200rpm bo troszkę źle gaz i gaźnik ustawiłem. Ale nic nie gaśnie przy dojazdach do świateł itp. Wskazówka obrotów leży na samym dole a silnik robi ciche pyrpyrpyrpyr i mocno się trzęsie. Jak ktoś nie wierzy to mogę nagrać na kamerę. Kiedyś np f125p miał jałowe ustawiane na 500rpm ale później je zwiększyli tylko ze względu na toksyczność spalin przy małych obrotach. Jak silnik jest w spoko stanie to pracuje na niskich obrotach. |
![]() syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2004-10-26 08:46:02
A powiedzcie mi panowie jak wy w ogóle jesteście w stanie odczytać na standardowym obrotomierzu łady 2107 wskazanie 100, 200 czy nawet 300 rpm? Proponuję dokładnie przyjrzeć się podziałce obrotomierza. Zwróćcie uwagę, że pomiędzy np. wskazaniem 20 a 30 jest jeszcze jedna kreska nieopisana żadną liczbą, ale domyślamy się, że odpowiada ona wskazaniu 2500 rpm. Zatem wskazanie "0" (zero) odpowiada 500 (pięciuset) obrotom na minutę. |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-26 10:41:29 Czasem mam taką dziwna opcje jak samochód się rozgrzeje do połowy zielonego, już dawno bez ssania pracuje i go zgaszę to mam mały kłopot z odpaleniem. Kręce kręce i nagle zaskakuje, ale nie tak normalnie. Zaczyna pracować jakby na jednym cylindrze, kontrolka ciśnienia oleju jeszcze nie gasnie i chwilę pracuje dosłownie na 100rpm. To jest 1,5 obrotu na sekunde Tzn tyle około jest słyszalnych zapłonów w silniku. Może własnie pracuje jeden cylinder i w rzeczywistości wał obraca się szybciej ale i tak wskazówka obrotów leży. 200rpm to jest ok 3 obroty na sekundę. Tu już pracuje fajniej. 300obr/min juz jest mega stabilnie. |
![]() vengador LADA2107 Warszawa | 2004-10-26 18:38:24 Hm według syvo, obrotomierz nie ma oprotów 0. no tak to po co oni to tam napisali?? Czyżby błąd na hali produkcyjnej... Po prostu jak ktoś mówi 100obr/min to ma na myśli że wskazówka leży na tym 0 bo niżej podziałki nie ma. Janisz dzieki ze masz tak nisko obroty ustawione, to przynajmniej ktoś mi wierzy. |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-26 20:00:25 Właśnie podkręciłem ciut te obroty bo jak zimna to czasem gasła. Poza tym coś mam z alternatorem chyba bo wskazówka ładowania była na czerwonym. Dopiero przy obrotach ok 1500 wchodziła na zielone. Na światłach bawiłem się gazem to światła mi płynnie migały i obroty wentylatora chłodnicy zmieniały. |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-01-20 15:11:55 A ja wczoraj mierzylem u siebie cisnienie z ciekawosci i wynik jest spoko.12,2, 12,4, 12, 11,5.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz.Po wykreceniu swiec zobaczylem ze prawie wszystkie sa strasznie czrne, okopcone.I podejrzewam ze cos jest nie tak ze spalaniem.Zreszta dalej lampka sygnalizuje ze cos jest nie tak (lewe powietrze).Wymienilem wezyk od serwa i gumki w serwie i nadal zle.Musze znaleac dobrzego gazownika ![]() |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-01-20 23:02:51 Kumpel mi dzisiaj powiedzial ze przyczyna jest za duzo paliwa za malo powietrza.Ale i tak nie wiem co z tym zrobic ![]() |