Czym ratowac chromy??jakie macie metody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak patrze na aukcje z ty,i dziurawymi i widac ze koles przepolerowal zderzaki (niby sie swieca a przebija juz spod spodu taki szary nalot) - wiec mysle zemoje stare tez na zapas sobie przepucuje = przynajmniej dziur nie maja....ktos mi doradzal zeby polerowac nakadka do polerowania na wiertarke i na cieplo woskiem....co Wy radzicie?

ja szoruje pasta automax. troche sie mozna nameczyc ale efekt jest.

ja stepnie przypucowalem Cifem i efekt jakis jest na malym kawaleczku. Napuscilem je cale na pare godzin i pozniej szorowanie - beda do sprzedania w komplecie - przod i tyl.foty niebawem

ja w pontonie przelecialem cilitem ( z koncowka do kibli ) ....ale rozcienczonym.....efekt swietny tylko niestosuj tego patentu do nierdzewek np bo bedziesz mial lipe.I po przemyciu zderzaka splucz go woda.

a spróbuj przepolerować gęstym olejem, kiedyś nawet pomagało, jeśli nie jest bardzo źle pomoże

Ja mam sposób na nalot rdzawy - szczoteczka do zebów i blend a med - doczysci z kazdej rdzy chrom. Potem na to Wazelina !!!! i stoi 2 - 3 dni...
Po 2 - 3 dniach Srodek Chrome Polich do chromu i chromy pieknie lsnią długi czas ....
W zderzakach wazne wymalowac srodek - bo zwykle stara farba już sie złuszczyła..
I chyba tyle - a co jakis czas nakładka na wiertarke do polerowania mleczko chrome polish i jedziemy na najmniejszych obrotach .

ja widzialem kiedys u mojego bylego szefa w garazu cos co sie nazywalo Valvoline chrome conservation czy jakos tak

po akcji z cifem rdza wyparowala..zostaly jednak te slady po niej....czy to teraz polerka jakos poratuje>

o chromach też już było kilka wątków. WYSZUKIWARKA RULES....