| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2005-01-24 14:50:09 mi zamarzaja przy -1 (jesli noc byla wilgotna), da sie otworzyc ale nie da sie zamknac-w ogole nie zaskakuje zapadka i trzeba drzwi trzymac reka przez jakies 15min az sie w srodku rozgrzeje i zapadki zaczna zaskakiwac. |
sewciu01 Omega Carawan Szamotuły/k Poznania | 2005-01-24 15:16:45 Prosta rada
Ja sobie radze z tym problemem w ten sposób ze podgrzewam kluczyk zapalniczka i gorący wkładam do zamka .
Są tez odmrażacze do zamków tylko trzeba go nosić przy sobie ,a nie trzymać w samochodzie |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-01-24 15:31:18
W "inteligentnych" kluczykach (Oma B) to prosta metoda na zafundowanie sobie kłopotu i kilkusetzłotowego wydatku.
pozdr, Robert |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-01-24 17:58:47 najprostszym rozwiązaniem jest rozebranie siłownika zamka centralnego bo na moją wiedze to on jest temu winny ponieważ czesto jak jest popekana gumka nabiera wody i własnie przy takich temperaturach zamarza. Rozebranie jest proste (oczywiście tego oryginalnego oplowskiego) cztery srubki i wszysko na wierzchu. Wystrczy twedy go wysuszyć z namiaru wody nasmarowac wazelinką i oczywiście prawidłowo złożyć. Napewno kłopotów nie bedzie wiecej. Ale jeżeli jest to dokładany central wtedy jest prostsza obsługa i mało kosztowna. Trzeba wymienić cały siłownik jeżeli jest na 3 kablach koszt w Norauto ok 20 zł jeżeli jest sterujacy czyli ma 5 przewodów koszt ok 40 zł. Zawsze można zastąpić 5 przewodowy 3 przewodowym tylko wtedy nie bedzie można wszystkich drzwi zamknąć z klucza.
zycze miłej pracy pozdrowionka |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2005-01-24 21:57:58 Pasmatrim tumoroł - wysmarowałem wszystko z zewnątrz a do zamka odmrażacza napsikałem ...trzymajcie kciuki w nocy ma trzskac mróz do -3 ))) |
OMEGATSZL288 LOB MEMBER Opel Omega A Wola Żyzna | 2005-01-25 11:26:24 jak narazie żadnych problemów z mrozem nawet przy -20(rok wcześniej) bestja paliła bez problemu a zamkami czy tam innymi pierdołami też nie ma żadnych kłopotów. |