| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
20omega opel omega rybnik | 2005-01-15 09:08:52 Czy ktoś ściągał podsufitkę OMEGI B COMBI
Czy jest to problem czy niem a z tym kłopotu. Chciałbym ją sobie wyczyścić. Pozdrawiam |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2005-01-19 16:27:38 hi !
Ja zciągałem częsciowo ale w Omie A kombi. Zacząłem od tyłu demontując wszystko co ją trzyma Musisz oblukac. U mnie musiałem zdjąc prowadnice rolety (te boczne półki), osłony tylnych słupków, potem górne osłony nad tylnym oknem i dalej posuwając sie ku przodowi - gumową uszczelkę okalającą drzwi i... dalej mi się juz nie chciało
W A są zatrzaski, dość łatwo wyskakujące i niełamliwe po podważeniu lub pociągnięciu Pod podsufitką - a własciwie nad - są poprzeczne relingi usztywniające blachę dachu - gdzies tak - jesli dobre pamiętam jakies 2-3 cm wysokości i rozstaw co jakies 40 cm.
I tyle własnie miejsca jest na lampkę - 2-3 cm jest od podsyfitki do Blachy dachu I tyle - pewnie w B jest podobnie powodzenia ! pozdro |
salik OMA A CARAVAN Nowy Sącz | 2005-01-19 21:44:39 [quote]
2005-01-19 16:27:38, yenot pisze: hi ! Ja zciągałem częsciowo ale w Omie A kombi. Zacząłem od tyłu demontując wszystko co ją trzyma Musisz oblukac. U mnie musiałem zdjąc prowadnice rolety (te boczne półki), osłony tylnych słupków, potem górne osłony nad tylnym oknem i dalej posuwając sie ku przodowi - gumową uszczelkę okalającą drzwi i... dalej mi się juz nie chciało W A są zatrzaski, dość łatwo wyskakujące i niełamliwe po podważeniu lub pociągnięciu Pod podsufitką - a własciwie nad - są poprzeczne relingi usztywniające blachę dachu - gdzies tak - jesli dobre pamiętam jakies 2-3 cm wysokości i rozstaw co jakies 40 cm. I tyle własnie miejsca jest na lampkę - 2-3 cm jest od podsyfitki do Blachy dachu I tyle - pewnie w B jest podobnie powodzenia ! pozdro
Jenot a czy Twoja podsufitka też trzeszczała? Poradziłeś sobie z tym jakoś? Jeśli tak to proszę o poradę. Dzieki! |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2005-01-19 21:54:59 Witam,
W mojej podsufitce cos stuka przy zamykaniu drzwi oraz dzwoni przy jeździe po dziurach. Dzwięk jest zlokalizowany gdzie z tyłu (Omega B sedan), na wysokości tylnych drzwi, no może trochę dalej ale też nie przy samej szybie. Miał tak ktoś? Co to może stukać/dzwonić? Jak się do tego dobrać? Pozdrawiam, Jacek |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2005-01-20 16:46:06 Salik - ja zciągałem podsufitkę, bo bardzo hałasowała mi blacha dachu z tyłu.
okazało się ze wyschła pasta, którą klei się blachę dachu do tych usztywniających relingów poprzecznych. Nawaliłem silikonu do klejenia akwariów pomiędzy blachę i wzmocnienie (blachę dachu dało się ciut unieść) i pomogło. Dlatego całej nie zciągałem, bo dzwonił tylko tył
Jacekn - moze to powyzszy problem ? |
20omega opel omega rybnik | 2005-01-20 22:21:20 A w omie "b" combi nikt nie ściągał?, napewno się wezmę za to lecz interesuje mnie czy czekają mnie jakieś niespodzianki????? |
Hey OmegaB Częstochowa | 2005-01-23 01:28:38
Dzieki za poradę, zastanawiałem się właśnie jak jest mocowany dach, bo strasznie mi hałasuje podczas szybszej jazdy. Muszę przerobić ten temat z silikonem |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-01-23 18:27:39 ja u siebie ściągnełem podsufitówkje z tyłu bo antenke chciałem z tyłu zamontować..........przegiełem troszku tą podsufitówkę a tero widze jak mi odłazi ta "szmata".........
pozdr |