Przewody WN np: SENTECH ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam pytanie odnosnie kabli na świeczki tz. co wybrac bo oryginały wiadomo najlepsze (Kochane EWR 17) ale niestety trudno dostepne i drogie.

dlatego pytam co polecacie na czym jezdziecie ???
szczegolnie ci co jezdza na LPG bo tam sa istotne dobre kable.

Przegladałem firme SENTECH i mam do nich dostep czy one sa dobre ???

Janmor był oki ale teraz cos sie popsuł (duzo opini negatywnych na necie ) wiec bede sie starał wybrac cos innego.

Srednio cena kabli zamienników to 100 -130 zł i tyle jestem w stanie zapłacic bez mrogniecia okiem.

Wystrzegam sie kabli koloru niebieskiego (bo to silikonowe) padaja jak muchy. miałem styczność z NGC niebieskie za 160 zł i wypadły beznadziejnie.

Takze podpowidzcie mi cos bo na dniach chce kupić jakies kabelki poniewaz zmieniłem juz filterek powietrza a w domu czekają już 4 nowe świeczki motorcraft-a

Pozdrawiam i licze na duzo propozycji

wlasnie mi sie przypomnialo ze kiedys VinCe mial nowe oryginaly do sprzedania - moze jeszcze ma - zapytaj

a moje janmory sa czarne

Cytat:
2005-01-12 19:57:49, PUNIU pisze:
wlasnie mi sie przypomnialo ze kiedys VinCe mial nowe oryginaly do sprzedania - moze jeszcze ma - zapytaj a moje janmory sa czarne

A moje ... niebieskie .. i to o czymś świadczy ?
Wiem, że Janmor montuje kable Made in USA i England, mam USA. Ktoś coś wie o tym ?

A ja powiem tak: Tylko orginały.

Oryginaly z tego co sie orientowalem chodzo po 300 i na sztuki sie je kupuje

Proponuje amerykanska firme Carol, cena 130 PLN. Moge Ci je przesłać.

Hmmm zastanawiales sie wczesniej nad Janmorami: Watek
Zalozyles je do innego auta czy jeszcze nie wymieniales ?

Cytat:
2005-01-12 21:15:46, kacza pisze:
Hmmm zastanawiales sie wczesniej nad Janmorami: Watek Zalozyles je do innego auta czy jeszcze nie wymieniales ?

nie nie jeszcze nie zmieniałem. Ale przez głupote dałem na wyszukiwarce zapytnia o janmor i kupe negatywów przeczytałem.
Głównie nawalały silikony kolor niebieski.

PUNIU ma czarne a więc mu szczescie dopisało. Teraz w sprzedarzy janmor własnie zaczoł handlowac niebieskimi a wiec duze ryzyko ze padna szybko.
Najlepiej jak kable beda czarne lub czerwone, omijac niebieskie i czasem zółte. Jak byłem u gazowników to klient za mna jak zobaczył jakie mi chcieli dac nowe przewody (jak zakładałem gaz chcieli mi wymienic na NGK niebieskie) powiedział " oj niebieskie to ci kolego niezłe badziewie zakładaja" on takie raz załozył to nawet to po tygodniu mu szlak trafiły. i co sie okazało ze po załozeniu 1 gar nie palił bo miały przebicie. Wiec dlatego jestem taki przewrazliwiony.

Ja kupilem czarne janmory jakies 2 tyg temu i jest ok - poprzednie (takie same) wytrzymaly 23 tys km.

Cytat:
2005-01-13 00:47:10, Seba pisze:
Ja kupilem czarne janmory jakies 2 tyg temu i jest ok - poprzednie (takie same) wytrzymaly 23 tys km.

A skąd one są ? made in ?

Kurcze ciut OT bo nadal o Janmorach...
Kupiłem niby silikonowe FS13, na samych kablach jest USA, a na stronie Janmora są FS13 (silikon) i FU13 (usa). Te FU nie są silikonowe.
I co ? w sklepie podmienili mi zawartość pudełka czy jak ? Jakie w końcu mam- co z tymi kolorami u Was? jak ktoś ma oczywiście

[ wiadomość edytowana przez: chasmo dnia 2005-01-13 09:11:32 ]

Mam przewody Sentecha i nie mogę narzekać - u mnie chodzą dobrze - wcześniej jeździłem na Janmorze niebieskich i też nie narzekałem ale mam wrażenie że na tych Sentech-ach chodzi nieco lepiej (też jeżdżę na gazie)

Cytat:
2005-01-13 08:41:07, chasmo pisze:
A skąd one są ? made in ? Kurcze ciut OT bo nadal o Janmorach... Kupiłem niby silikonowe FS13, na samych kablach jest USA, a na stronie Janmora są FS13 (silikon) i FU13 (usa). Te FU nie są silikonowe. I co ? w sklepie podmienili mi zawartość pudełka czy jak ? Jakie w końcu mam- co z tymi kolorami u Was? jak ktoś ma oczywiście [ wiadomość edytowana przez: chasmo dnia 2005-01-13 09:11:32 ]

Made in England

Cytat:
2005-01-13 10:14:11, Seba pisze:
Made in England

Czyli England czarne, USA niebieskie wychodzi ?

Cytat:
2005-01-13 10:15:50, chasmo pisze:
Czyli England czarne, USA niebieskie wychodzi ?

Chyba tak

HMMMM
A ja kupiłem oryginały - EWR 17 za 165 zeta w Zielonej Górze.
Jak chcesz Rick to zadzwoń do mojego dostawcy części:
(6 324 31 70 - KarFord

No własnie mi koles odpisał z allegro ze ma janmor-a FS 17 za 100 zł
ale kolorek niebieski
no to niezła lipa, tak jak powiedziałem Janmor zaczyna handelek silikonowymi kablami a silikon nie jest zbyt dobrym materiałem na kable.

O SENTECH-u dowiedziałem sie ze to są te same kable co BOUGICORD tylko że te pierwsze ciete i składane sa w polsce ale wizaka przewodów jest ta sama.

Mam tylko roblem z odnalezieniem odpowiednika EWR 17 u nich, bo na ich stronie jak podaje swoj model auta to nie wyskakuje zaden odpowiednik Czyżby go nie mieli ??? Jakby ktoś miał dokładne dane jaki to odpowiednik to prosze o info.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-01-13 10:30:43, Rick_3 pisze:
No własnie mi koles odpisał z allegro ze ma janmor-a FS 17 za 100 zł ale kolorek niebieski no to niezła lipa, tak jak powiedziałem Janmor zaczyna handelek silikonowymi kablami a silikon nie jest zbyt dobrym materiałem na kable. O SENTECH-u dowiedziałem sie ze to są te same kable co BOUGICORD tylko że te pierwsze ciete i składane sa w polsce ale wizaka przewodów jest ta sama. Mam tylko roblem z odnalezieniem odpowiednika EWR 17 u nich, bo na ich stronie jak podaje swoj model auta to nie wyskakuje zaden odpowiednik Czyżby go nie mieli ??? Jakby ktoś miał dokładne dane jaki to odpowiednik to prosze o info. Pozdrawiam

Wiesz, nam wyszło, że niebieski USA i FS czyli silikon (na ich stronie jest FS england, ale może USA też robi) czyli ok, bo silikon lepszy od innych :
"Najlepsza jakościowo "wersja silikonowa" to praktycznie wierna kopia wiązki oryginalnej"

"My radzimy wymieniać przewody po przejechaniu:
SILIKONOWE:
150 000 km ale bez ograniczenia ich wieku
INNE:
30 000 - 50 000 km lub co 2-3 lata
"

Zatem ?

No do oryginałów to nie ma co porównywać bo wierzchnia warstwa izlolacyjna nie jest z silikonu.

Owszem silikon jest niezłym materiałem na przewody ale niestety musi być osłoniety dodatkowa izolacja poniewaz szybko łapie wilgoc i to jest jego powazna wadą reszta to zalety.

niebieskie kabelki własnie nie maja 3 wastwy silikonu jako izolacje a czarne 2 warstwy i ostatnia czarna z innego materiału nie absorbujacego wilgoci. Dlatego tak zwracam uwage na kolory.

Co do tego sloganu to troszke przesadzili, przegladajac stronki na necie zauwazyłem ze producenci teraz staraja sie odchodzic od silikonu i uzywac go tam gdzie jest to najbardziej konieczne czyli w wewnetrznej izolacji.

ja mam u siebie założone janmory silikonowe od wiosny i zrobiłem na nich około 30tys i jak dotąd wszystko gra. a z tym silinkonem używanym do kabli to wydaje mi się że jest odwrotnie, czyli silikon jest lepszy od zwykłej gumy. zauważcie że wszystkie oryginalne kable są silikonowe, a przewody z janmora silikonowe są droższe od gumowych.

Cytat:
2005-01-13 11:22:18, Rick_3 pisze:
Owszem silikon jest niezłym materiałem na przewody ale niestety musi być osłoniety dodatkowa izolacja poniewaz szybko łapie wilgoc i to jest jego powazna wadą reszta to zalety. niebieskie kabelki własnie nie maja 3 wastwy silikonu jako izolacje a czarne 2 warstwy i ostatnia czarna z innego materiału nie absorbujacego wilgoci. Dlatego tak zwracam uwage na kolory. Co do tego sloganu to troszke przesadzili, przegladajac stronki na necie zauwazyłem ze producenci teraz staraja sie odchodzic od silikonu i uzywac go tam gdzie jest to najbardziej konieczne czyli w wewnetrznej izolacji.

Serio to nie wiem co jest lepsze - silikon czy elastomer czy inny materiał na zewnętrzną warstwę, ale ci robią silikonNGK
BOSH
SPLITFIRE
Medbryt

a ci elsatomer (synthetic rubber to chyba elastomer)
Sentech

Cytat:
2005-01-13 10:26:48, Dahoo pisze:
HMMMM A ja kupiłem oryginały - EWR 17 za 165 zeta w Zielonej Górze. Jak chcesz Rick to zadzwoń do mojego dostawcy części: (6 324 31 70 - KarFord

Własnie kombinuje z KarFordem i chyba cos z tego bedzie