Rower w bagazniku?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie teoretyczne

Czy udalo sie komus wepchnac rower (dla doroslego)
do bagaznika Esperala? Oczywiscie ze zdjetym przednim
kolem i skrecona koerownica.

Zastanawiam sie czy konieczny bedzie bagaznik
rowerowy na dach, ktory pewnie z dwoma rowerami
podniesie zauwazalnie spalanie...

q

Nie da rady
Trzeba wyjąć obydwa koła.
Pzdr.

Co Wy gadacie ? Bez problema wsadzilem do kufra 2 rowery i to nawet bez zdejmowania kol ............ tyle ze to byly skladaki

Po zdjeciu rowniez i tylniego kola (mialem na motylek) udalo mi sie do DFa wlozyc 2 szt do bagaznika wiec do espero tez powinno sie tak dac

pozdr

Po zdjęciu kół każdy rower wchodzi do bagaznika bez najmniejszego problemu No chyba ze to tandem

-----------------
czasem tu zaglądam

Do mojego wchodzi cały rower tyle, że padały się nie mieszczą

Cytat:
2005-01-13 08:18:29, wolnylogin pisze:
Pytanie teoretyczne ...

Odpowiedź praktyczna :
Na wakacje z żoną rowery woziliśmy na tylnej kanapie - przypięte pasami, postawione na siodełku i kierownicy. Oczywiście po zdjęciu kół z rowerów i zabezpieczeniu kanapy przed zabrudzeniem.
A w bagżniku - bagaże .

Mnie weszły dwa "pełnowymiarowe" rowery do bagażnika.Oczywiście z odkręconymi przednimi kołami,wyciągniętymi siodełkami,skręconymi kierownicami i wkręconymi do wewnątrz pedałami.Zabrzmiało jak instrukcja obsługi

Próbowałem ze swoim "góralem" nie da rady.

Bez kol wchodza dwa.

Ale ja proponuje na tylnim siedzonku przypiete pasami - to lepszy moim zdaniem sposob. Wygodniejszy znacznie

no rowery odpowiednio zdemontowane sie mieszcza..ale moim zdaniem bagaznik dachowy to dobra inwestycja..wygodne rozwiazanie i na lato i na zime