| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-19 21:24:00 W katowicach nie jest az tak strasznie... przed chwilą popadało troszke... ale nie zamarza... 20 minut temu wróciłem.... od kolezanki po miescie mozna spokojnie jezdzic...
Szerokiej drogi.. i gumowych drzew! |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-01-19 23:07:05 Racja rjsunset to co się działo dziś w Krakowie to totalny koszmar. 8 km jechałam godzinę.
Istna paranoja!!!!!!!! a drogowców ponoć zima znów zaskoczyła(co dziwne jakoś nie jest, bo fakt powtarza się rok w rok), pewno skurczysyny wódę gdzieś chleją i mają w dupie wszystkich. A kolejna kolejkę wypijmy panowie za to, że blacharze będa mieli zarobek,a niech się chłopaki dorobią na tych co jeździć w takich warunkach nieumieją. I ciekawe rzeczy w wiadomościach mówili, że na krakowskie drogi drogowcy wyjadą kole północy. No świetny pomysł, brawo Panowie refleks przedni macie!!!!!!! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-01-20 00:02:47 No fakt!...Katowice spoko, tzreba tylko uważać na bocznyxh uliczkach bo tam......"Kraków"! .....wrociłem ok. godz.23.00 z takiej "objazdówki" prawie przez całe miasto i o dziwo- da się w miarę normalnie jeździć !
Trzymajcie się!...niedługo wiosna!
|
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-20 16:21:40 Dzisiaj słuchałem radia... drogowcy z krakowa mówią: Zima nas wcale nie zaskoczyła.... qrwa jakby był przy mnei to bym mu nogi z d.... powyrywał... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-01-20 18:27:54
No bo ich wcale nie zaskoczyła!!.....Zima ich WYCHUJAŁA !! ...
przepraszam wszystkich delikatnych za wyrażenie |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-01-20 19:42:50 Wybaczcie, ale wszyscy uczepili sie tego powiedzonka o drogowcach, a ich wina jest tutaj najmniejsza.
Nikogo zima nie zaskakuje. Chodzi po prostu o KASE, ktora samorzady na te cele posiadaja w ilosci znikomej. Ojciec pracowal daaawno temu jako inspektor w wojewodzkim zarzadzie drog i rozmawial niedawno z czlowiekiem ktory sie tym zajmuje obecnie. 20 lat temu bylo 3 x wiecej samochodow ktore zima kursowaly prawie nonstop. Wiec nie dziwmy sie, ze nie jest dobrze. |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-01-20 22:35:18
ale o czym Ty Czarku w ogóle rozmawiasz....
spada snieg, pługi wyjezdzaja na miasto, powstaja korki i jak maja Ci odsniezyc miasto...no jak?? moze Twoim zdaniem od razu w listopadzie maja wywalic piach na suchy asfalt i sol co by ich sniegi nie zaskoczyly.... ?? u mnie w Białym jest tak....zaczyna padac snieg i piaskarko-pługi wyjezdzaja na ulice, snieg napierdziela tak duzy ze mimo wszystko nie da sie go usunac tak jakbysmy chcieli no i co maja zrobic Twoim zdaniem piaskara przejedzie ale za 10 min znow napada tyle sniegu ze dupa z tego piachu, wywala sól i pomoze na jakis czas ale nie wszedzie da sie wszystko zrobic, to nie taka prosta sprawa |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-20 23:04:06 Petersen... niedopisałem ze pługi wyjechały dopiero po polnocy.... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-01-21 00:13:33 Kolega Petersen w błogiej swojej niewiedzy /powód jak w sygnaturce : brak samochodu!/ szerzy demencje bo na dodatek pewnie ktoś z rodziny na piaskarce jeździ
A tak poważnie...Ubiegłej zimy często miałem nocne dyżury za kółkiem...jak zaczęło walić śniegiem np. ok.21.00 to pierwsze pługi i tym podobne piaskarki dawało się zauważyć około godziny 4-tej !! ....najwcześniej jak wyczaiłem po zmianie pogody minęły nieco ponad 3 godziny i pojawiały się pierwsze maszynki
Miałem kiedyś "ubaw" w drodze do Rabki zimą /oczywiście z Katowic A4!!/ padał śnieg, a przed wyjazdem facet w TV mówił o trudnej sytuacji na drogach "niższej kolejności zimowego utrzymania"...chwaląc się jednocześnie mokrą i czarną nawierzchnią A4! ....kurwa jego mać!! do Kraka jechałem max.30km./h !! ..cała"autostrada" była zawalona "błotem" śniegowym....natomiast od Krakowa w stronę K-wic naliczyłem 19 pługów!! .....Jak wracałem za ok.2 godziny /czarna mokra droga!/ na owych bramkach PARKOWAŁA cała plejada tychże maszyn
W innych krajach "się da"?!....niestety u nas wygląda to dziwnie |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-01-21 00:57:05
kolega Petersen nie ma obecnie auta auta ale wie co sie dzieje na drogach, poza tym ja pisalem o miescie a co do drog poza miastem oczywiscie sie z Toba zgadzam na piaskarce tez nie jezdze, ani nikt ode mnie [ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2005-01-21 17:30:36 ] |