CZEMY NIE GASNIE LAMPKA AIRBAGU ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZEMU PO WYJECIU AKUMULATORA JAK GO WŁOZYŁEM TO SIE NIECHCE ZGASNAC LAMPKA AIRBAGU ??

[ wiadomość edytowana przez: hard-drive dnia 2004-12-22 00:30:40 ]

Wylacz CaspLocka

Masz w ogole poduszke sprawna? Bledu poduszki nie skasujesz odlaczajac akumulator. Musisz sie pofatygowac do ASO, inaczej sie nie da. Tam Ci pewnie tez sprawdza czy wszystko jest ok i czy masz w ogole poduszke

poducha jest na bank. podobno wystarczy wykasowac bład z komputera. ale tak zawsze bedzie. kurde mam mały akumulator 44amper

Cytat:
2004-12-22 00:41:59, hard-drive pisze:
poducha jest na bank. podobno wystarczy wykasowac bład z komputera. ale tak zawsze bedzie. kurde mam mały akumulator 44amper

Czy poducha jest na bank, dowiesz się dopiero w serwisie jak podepną kompa......

Cytat:
2004-12-22 01:16:16, -JACO- pisze:
Czy poducha jest na bank, dowiesz się dopiero w serwisie jak podepną kompa......

Nie prawda - Maciek jak kupowal swoja kierownice 4-ro ramienna mial poduche... a ze byla tylko poskladana po strzale, zeby dziury nie bylo to co innego

Czyli własciwie kupujac auto niby z air-bagiem nie wiemmy na pewno ze on tam na 100% jest... Pozostaje tylko obserwowanie kontrolki lub serwis...

Cytat:
2004-12-22 10:02:58, QLogic pisze:
Nie prawda - Maciek jak kupowal swoja kierownice 4-ro ramienna mial poduche... a ze byla tylko poskladana po strzale, zeby dziury nie bylo to co innego

Raczej nie. Poduchy się nie da poskładać tak żeby nie było śladu. Po prostu ta nakładka pęka wsdłuż przetłoczenia i to jest nieodwracalne...

Prawdopodobnie problem jest w niezgodności numerów sterownika i poduszki, ALBO, niewymienionym sterowniku po użyciu poduszki ALBO nieskasowanym błędzie w komputerze, ALBO jakieś dupereli w kablach (niepodpięte, złamane?).

Prawdopodobnie, ostateczną odpowiedź da serwis...

Niestety, dostać się do poduszki jest dość trudno. Trzeba odkręcić dwie śrubki od tyłu ramion kierownicy. Niestety, te śrubki są specjalne - tzn nie są na śrubokręt połaski ani typowią gwiazdkę tylko taką wieloramienną gwiazdkę. Mnie się udało to odkręcić po długim poszukiwaniu śrubokręta płąskiego o odpowiedniej szerokości.

u mnie jest airbag. kontrolka nie swieciła sie. dopiero jak wyjałem akumulator i stał gdzies niecałe 3 dni to po włozeniu zaczeła sie palic. Airbag jest na 100%. mam ojca blacharza i poznał by auto po nawet małej kolizji a co dopiero po takiej zeby poduchy wyszczeliły.

Mój szwagier miał ten sam problem w Civicu okazało się padł mu sensor. W razie wypadku poduszka by nie wystrzeliła.