Ciekawa przeróbka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jadę sobie Pabianicką w Łodzi patrze a tu mnie wyprzedza polonez akwarium z przodem od caro. Wiecie coś więcej o tej przeróbce?

było to kiedyś normalne akwarium ale miało dzwona

A który rocznik?

akwarium z przodem od Caro to kompletna pomyłka. Natomiast zaintrygował mnie ten samochód. wygląda to bardzo ciekawie ...

Piękny ten Boro-Caro.

Nawet pare razy widziałem na ulicy takie przeróbki. Wydaje mi się, że to nic nadzwyczjnego. To samo ludzie robili z DF, w klasyczne Fiaty wsadzali części z nowszych taniej i mniej kłopotu z poszukiwaniami

Cytat:
2004-12-28 20:23:39, xyz1qwered pisze:
A który rocznik?

a cholera wie tylko tak sobie przypuszczam, że tak musiało być

to jeszcze nic, u mnie na osiedlu jest gosciu co ma Boro-Caro-Golfa-plusa ... jak dla mnie mała porażka, chociaz niektórym sie moze podobac .. mianowicie nadwozie borewicza (brak tylnych szybek), zderzaki i tylne lampy od plusa, wnętrze od Caro a światła przednie zaadoptował sobie od .. Golfa IV .. jak go pierwszy raz z daleka zobaczyłem to pomyslałem ze jakis Golf ma zderzak od plusa tylko nie wiem co pod maske włozył

Ja widziałem inną przeróbkę. Był to Borewicz ze światłami tylnymi od Caro/przejściówki, ale z tylu miał normalną klapę i listwę gumową. Nawet całkiem ładnie to wyglądało.

ja też mam kundla w sumie, ale przynajmniej tego nie widać... no jest 1 malutki szczegół.... nie powiem....
kto zgadnie jaki?

zaraz wrzucam fotki do profilu...

Cytat:
2004-12-28 23:49:11, Grzech pisze:
Ja widziałem inną przeróbkę. Był to Borewicz ze światłami tylnymi od Caro/przejściówki, ale z tylu miał normalną klapę i listwę gumową. Nawet całkiem ładnie to wyglądało.

Inna, troche podobna hybryda była dawcą Groclinów do mojego poldka. Przód borewicz, cały tył Caro...

Cytat:
2004-12-28 23:52:35, Makaveli pisze:
ja też mam kundla w sumie, ale przynajmniej tego nie widać... no jest 1 malutki szczegół.... nie powiem.... kto zgadnie jaki? zaraz wrzucam fotki do profilu...

Powiedziałbym, ze jeden duży szczegół - nadwozie przejściówki w Poldku z 1987 roku. A jeżeli klasyfikować to jako przejściówkę to przednie nadkola są od akwarium, listwy ozdobne na boczkach, deska rozdzielcza płaska bez wklęsłości, kierownica od Caro, plusowkie kołpaki i chyba niedowidzę, ale majaczy tam jakaś listwa na progi ... To z całą pewnością nie jest pełnokrwista przejściówka

a i nie masz znaczka

pozdrawiam

Cytat:
ja też mam kundla w sumie, ale przynajmniej tego nie widać... no jest 1 malutki szczegół.... nie powiem.... kto zgadnie jaki? zaraz wrzucam fotki do profilu...

Kolpaki od +

Cytat:
2004-12-29 00:07:39, Wilu pisze:
Powiedziałbym, ze jeden duży szczegół - nadwozie przejściówki w Poldku z 1987 roku. A jeżeli klasyfikować to jako przejściówkę to przednie nadkola są od akwarium, listwy ozdobne na boczkach, deska rozdzielcza płaska bez wklęsłości, kierownica od Caro, plusowkie kołpaki i chyba niedowidzę, ale majaczy tam jakaś listwa na progi ... To z całą pewnością nie jest pełnokrwista przejściówka a i nie masz znaczka pozdrawiam

za 900zł z przeglądem, gazem w kole, zdrowiutkim silnikiem - nie będę wybrzydzał

A tak poza tym to dobre masz oko Ja słyszałem że te kierunki w błotnikach powinny być bliżej drzwi....

mi sie osobiscie podoba plan:
do Atu plusa wstawis przod z "przejsciowki" SLE/czy jakos tak/
zeby mial 4 ladne okragle lampki.
widzialem SLE zrobionego na plusa i calkiem ladnie wygladal.ale Atu bulo by ladniejsze

Cytat:
2004-12-29 08:30:25, PG pisze:
mi sie osobiscie podoba plan: do Atu plusa wstawis przod z "przejsciowki" SLE/czy jakos tak/ zeby mial 4 ladne okragle lampki. widzialem SLE zrobionego na plusa i calkiem ladnie wygladal.ale Atu bulo by ladniejsze

Ja się kiedyś zastanawiałem na przerobieniu caro (nawet + ) na sle... Ale to przy okazji trafienia dobrego egzemplarza z lekko puknietym przodem i tylem (wiem mało możliwe )

Ser-u mial kiedys ciakwą hybrydę na pewno nie byl to oryginal , ale nie potrafie powiedziec co z czego bylo...

Cytat:

Nie taki maly ten szczegol. Nie wiem jak w tych starszysz, ale ja mam przejsciowke z 91 roku i kierunki mam blizko drzwi.

Cytat:
2004-12-29 08:30:25, PG pisze:
mi sie osobiscie podoba plan: do Atu plusa wstawis przod z "przejsciowki" SLE/czy jakos tak/ zeby mial 4 ladne okragle lampki. widzialem SLE zrobionego na plusa i calkiem ladnie wygladal.ale Atu bulo by ladniejsze

Ciekawa wizja

Cytat:
2004-12-29 00:18:45, Makaveli pisze:
za 900zł z przeglądem, gazem w kole, zdrowiutkim silnikiem - nie będę wybrzydzał A tak poza tym to dobre masz oko Ja słyszałem że te kierunki w błotnikach powinny być bliżej drzwi....

Bliżej drzwi i w poziomie

PS. Też bym nie wybrzydzał