| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-08-25 23:04:12
cholera zapomnialem o ALICJI ... prosze o wybaczenie ALICJA & URG RULEZ
|
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-08-26 00:36:59
hehe |
MCZ BMW e39 Warszawa | 2004-08-27 09:39:25 U mnie było to samo. W czasie jazdy miejskiej było dobrze a na szosie ponad 100 st. Termostat nie pomógó ani żadne płukanie. Wymianiłem chłodnicę i jak ręką odjął już 2 lata. Drobna uwaga ja mam MV6. |
taxikrzysiek OMEGA B Caravan 2,5 TD Warszawa | 2005-01-23 16:24:24 Pozdowionka>Możesz jeszcze wymienić korek zbiorniczka wyrównawczego, a jeżeli to nie pomoże to możesz sie zabierać do zdjęcia głowicy.Własnie jestem na etapie spawania jej i całej obróbki, a objawy miałem podobne jak u ciebie.tzn.na wolnych obrotach wszystko było oki ale jak tylko dostał trochę dżezu to wskazówka od temp. szla jak wściekła,a najdziwniejsze to ze wogóle nie zbijał temp dopiero jak właczyłem ciepełko i dmuchawki na 4 to się studził.Kombinowałem ze wszyskim:
-termostaty zmieniłem 2(nic nie dało) -wymontowałem pompę wodną(sprawna i w dodatku z tworzyw jest wirnik także nic nie kombinowałem bo była oki) -wymieniłem czujnik temp. ten który idzie na zegary(to samo) -przepłukiwałem chłodnicę (auto jest z niemiec i cały czas chodziło na borygu czyli też oki) - założyłem nowy korek na zbiorniczek bo moze tamten nie trzymał ciśnienia (gówno dalej to samo) A WKOŃCU SIĘ WKURZYŁEM I TERAZ MOGĘ CI POWIEDZIEĆ ŻE TO GŁOWICA miała 3 małe pęknięcia.
|
taxikrzysiek OMEGA B Caravan 2,5 TD Warszawa | 2005-01-23 16:28:50 A jescze jedno? odcinało mi paliwo jak się pożądnie podgrzał.jaki ja byłem wtedy zły!!!!!
|
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-01-23 22:01:56 TD.
Gościu od sierpnia pewnie już sobie poradził z tym problemem.
A od siebie dodam, że to co pisze taxikrzysiek to niestety prawda. Wchodzi do 100 stopni albo i wyżej przy niewielkich pęknięciach głowicy. I pewnie jeszcze delikatnie mu płyn gdzieś ucieka. Pzdr Paweł Acha ... Po co wygrzebywać tak stare wątki? Kolega od sierpnia nie pisał, więc należy sądzić, że już poradził sobie z tym problemem w ten czy inny sposób. Twoje porady już go pewnie nie interesują. Mógł jedynie napisać o efektach, czego nie zrobił. To się tyczy nie tylko tego wątku, ale i innych które wyciągasz. I proszę sie na mnie nie denerwować
z Klubowym pozdrowieniem Paweł |
TD Caravan Warszawa | 2005-01-24 00:59:25
Po to, żeby chociażby stworzyć pełniejszą bazę wiedzy, czemuż by miała służyć tablica
O tyle 'moje' że piszę, o tyle nie moje, że je dokumentuję.
Czyli nadal nie wiemy
A ja akurat wczoraj bardzo długo rozmawiałem od super specem od skrzyń automatycznych
Patrzyliśmy na zdrowo przepaloną pierwszą uszczelkę płyty sterującej
Podkreślał, jak ważne jest dobre chłodzenie w przypadku automatów 4L30E w Omedze. Podał swój przepis na wypłukanie układu chłodzenia. To było już trzecie źródło na ten sam temat
Pierwsze to było ASO, drugie to TIS. Razem do kupy napisałem to, co napisałem w skrócie; jak ktoś nie będzie leniwy, to zaskoczy i zajrzy do TIS'a lub książki. I jeszcze jedna Omcia ocaleje
JaC |