| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-01-22 14:20:45 Ano - od jakiegoś miesiącamam coś takiego, że po ostrzejszym hamowaniu coś z tyłu piszczy. Podczas samego hamowania nic - tylko po, jak ruszam, no i po chwili przechodzi. Nie spowalnia, nie mam wrażenie jakby coś mnie"trzymało"... Czy dobrze kombinuję, że to mogą być jakieś zapowietrzenie |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-01-22 14:33:30 Rozbierz z tyłu bębny i przeczyść , tam jest od cholery pyłu z okładzin i są prawdopodobnie nieźle za j@#$ne ... to powinno wystarczyć. Zapowietrzone hamulce nie piszczą tylko pulsuje pedał i słabiej autko hamuje ...
|
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-01-22 15:08:25 A może za mocno mam napięte okładziny - po wymianie łożysk latem było tak, że nie mialem wogóle ręcznego, więc kazałem im to poprawić. Możliwe że napięli je tak, że nie zawsze heble puszczają po akcji.... Ale ciekawe że to się zdaża tylko po ostrzejszym hamulowaniu i tylko na rozgrzanych. |