| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-08 14:32:04 Ee coś Ty, tak czasem jest, ale sprawdź świece, przewody, filtr paliwa, powietrza itd. Aaa przeczyść silniczek krokowy, on odpiwada za wolne obroty i często jest zasyfiony! |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-08 14:33:34 Upss to diesel, hehe niezauważyłem. To już nie wiem co robić, ale to napewno nic złego się nie dzieje! |
Hellboy BMW Member BMW 525 tds touring ... Wrocław | 2005-01-08 16:13:08 Witam,
145 tyś dla 12 letniego diesla to ciut mało jak na mój gust ale co tam Co do pływania obrotów to do sprawdzenia : końcówki wtryskiwaczy(u 12 latka może być różnie ) możliwa nieszczelnośc na uszczelniacach pompy (mieszanka wspomagana olejem silnikowym) sprawdziłbym również alternator (od tego zacznij)być może za mały prąd ładowania i komp stara się nadgonić braki Jeżeli natomiast to falowanie obrotów pojawia się na mocno zagrzanym silniku to raczej te uszczelniacze przy pompie. Pozdroxy |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-08 20:21:47 W Katoiwcach jeździ takie piękna TDS'a ze skorą i klima a ja o tym nic nie wiem:> |
toffi22 bmw525tds/ touring Katowice | 2005-01-08 21:36:51 witaj w końcu to mała dziura więc myśle że prędzej raczej niż póżniej
ad.1na pewno nie taka ładna jak Twoja obecna siódemka(a i poprzedniej niczego nie brakowało |
Dariusz525 BMW Friend BMW Węglew | 2005-01-23 12:05:24 Żeby nie było bałaganu to podłącze się pod ten temat!!!
Mianowicie pojawił sie PROBLEM: po uruchonuieniu silnika-wszystko zdaje sie byc oki, po przejechaniu paru kilometrów kiedy zatrzymuje się na luzie przed światłami silnik zaczyna mi przebierać (odczuwalne drgania w kabinie)temp. na wskaźniku w przybliżeniu 45 stopni, po dalszej jeździe kiedy się lepiej rozgrzeje wszystko wraca do normy czasami na postoju pomagało przytrzymanie go na obrotach ale może to złudne poprostu zbliżył sie do swojej temperatury(ale nie wiem) Co to może być-czy to normalne?? Proszę o szybką podpowiedź- bo nie wiem czy coś nie siada? Z Podziękowaniem |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-23 13:29:00 Hehhe dzięki, ale moja obecna 7ka idzie do sprzedaży ![]()
A gdzie serwisujesz?? |
Dariusz525 BMW Friend BMW Węglew | 2005-01-23 14:07:25 Żeby nie było bałaganu to podłącze się pod ten temat!!!
Mianowicie pojawił sie PROBLEM: po uruchonuieniu silnika-wszystko zdaje sie byc oki, po przejechaniu paru kilometrów kiedy zatrzymuje się na luzie przed światłami silnik zaczyna mi przebierać (odczuwalne drgania w kabinie)temp. na wskaźniku w przybliżeniu 45 stopni, po dalszej jeździe kiedy się lepiej rozgrzeje wszystko wraca do normy czasami na postoju pomagało przytrzymanie go na obrotach ale może to złudne poprostu zbliżył sie do swojej temperatury(ale nie wiem) Co to może być-czy to normalne?? Proszę o szybką podpowiedź- bo nie wiem czy coś nie siada? Z Podziękowaniem |