Straszny muł po zagazowaniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, po zagazowaniu m ojej Renowki 19 strasznie sie zmulila na benie i gazie, na trasie i to z lekkiej gorki z wielkim wysilkiem wlecze sie 140, srednio jezdrze z predkoscia 90-100km/h i spala mi na trasie 10-11 litrow gazu, pare razy byla regulowana u gaziarza i niby sklad mieszanki jest ok. Jak nia brykalem po zakupieniu za miedzy to na autobanie szla 180 i spalila mi okolo 7,5l paliwa. Gdzie tu tkwi feler???

Przy gazie wazne sa: filtr powietrza , kable i swiece. Moze zagazowanie i slabsze osiagi to zbieg okolicznosci ? Gaz generalnie utrzymuje swiece w lepszej kondycji niz benzyna bo wysoka temperatura sprzyja usuwaniu z nich nagaru. Sprawdz sobie wyzej wymienione elementy.

Przed poddaniem bryki zagazowaniu wymienilem wszystkie te elementy na nowe.

Cytat:
2005-02-17 20:40:19, lechos pisze:
Przed poddaniem bryki zagazowaniu wymienilem wszystkie te elementy na nowe.

Ja stawiam na zle dobrany mikser. Sprawdz czy ci gaziarz nie zakleil dolotu powietrza. Jesli tak to nic dziwnego ze i na benzynie moc drastycznie spadla i nie zdziw sie jak ci zacznie benzyny chlac jak smok. Ja tak mialem wlasnie.

Dolot jest ok bo sprawdzalem i wypatrzylem ze jest walniety termostat na filtrze tak ze silnik bral caly czas gorace powietrze nad kolektora ale pomoglem sobie koleczkiem i teraz ma powietrze z orzezwiajaca bryza chlodu

Cytat:
2005-02-17 21:42:27, lechos pisze:
Dolot jest ok bo sprawdzalem i wypatrzylem ze jest walniety termostat na filtrze tak ze silnik bral caly czas gorace powietrze nad kolektora ale pomoglem sobie koleczkiem i teraz ma powietrze z orzezwiajaca bryza chlodu

To wszystko jasne Ja u siebie wywaliłem rure z nad kolektora tak ze tylko zimne powietrze mi ciągnie.

No niedokonca takie jasne bo potym zabiegu nie czuje zadnej roznicy w jezdzie, dalej jest zmulony.

stawiam na mikser pewnie masz założony prawie oryginalny tyle że robiony u kogoś w stodole za pół ceny-też to przerabiałem

Cytat:
2005-02-17 19:44:45, lechos pisze:
Witam, po zagazowaniu m ojej Renowki 19 strasznie sie zmulila na benie i gazie, na trasie i to z lekkiej gorki z wielkim wysilkiem wlecze sie 140, srednio jezdrze z predkoscia 90-100km/h i spala mi na trasie 10-11 litrow gazu, pare razy byla regulowana u gaziarza i niby sklad mieszanki jest ok. Jak nia brykalem po zakupieniu za miedzy to na autobanie szla 180 i spalila mi okolo 7,5l paliwa. Gdzie tu tkwi feler???

Witam
z jakim silnikiem jest ta renówka

Jest to silnik 1700 na monowtrysku F3NL 75KM a instalka to Zavoli sterowana tylko sonda lamda, przy okazji jaka ma byc srednica miksera do tego autka?